Een speelgoedruilmarkt van Recycle Sint.
Een speelgoedruilmarkt van Recycle Sint. Recycle Sint

Dit is er de komende week te doen in Nijkerk

13 november 2019 om 12:41 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws (na eenmalige registratie) bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

14 november 2019

Hoevelaken

De uitvaart: Hoe wilt u het?
10:00-12:00 Meerveldlaan 22
Wim van de Veen vertelt in de bibliotheek in Hoevelaken welke keuzes er zijn bij het regelen van een uitvaart. Hij ervaart dat het voor nabestaanden veel rust kan geven als zij weten wat de wensen van de overledenen zijn.

Een laatste wens boekje invullen kan hierin helpen. Het bijwonen van deze bijeenkomst is gratis, aanmelden is nodig en kan via www.bibliotheekhoevelaken.nl.

Nijkerk

Ervaar het OV inloopspreekuur
14:00 Frieswijkstraat 99
Ervaar het OV inloopspreekuur biedt hulp bij reizen met het OV. Wie graag met het openbaar vervoer wil reizen, maar wel wat hulp kan gebruiken, onzeker is omdat het lang geleden was of voor speciale vragen kan iedereen vrijblijvend het inloopspreekuur in de bibliotheek bezoeken.

Lezing Videokunst
19:30 Frieswijkstraat 99
Sanneke Huisman, programmamaker bij LIMA, doet tijdens deze lezing de veelzijdige geschiedenis van videokunst uit de doeken. Van de eerste experimenten in de jaren zestig, tot de opkomst van de digitale camera.

Van videokunst als manier om de wereld vast te leggen tot videokunst als vorm van zelfexpressie. Entree 5 euro, inclusief koffie of thee. Aanmelden via www.bibliotheeknijkerk.nl.

Muzikale avond in Museum Nijkerk
19:30 Venestraat 16
In Museum Nijkerk is nog tot eind december de expositie 'Muziek uit Nijkerk' te zien. Daarin staan verschillende historische muziekdragers en muziekinstrumenten uit de collectie van Gerard van Hamersveld.

Deze avond gaan de vitrines open en brengt Van Hamersveld deze muziekdragers en -instrumenten tot leven. Bijvoorbeeld de klanken van een schellakplaat op een oude grammofoon of muziek uit de jaren zeventig op een bandrecorder. Entree 5 euro. Reserveren via info@museumnijkerk.nl.

15 november 2019

Nijkerk

Speelgoedruilmarkt Recycle Sint
10:00 Holkerstraat 15
Bergen speelgoed waar nauwelijks mee gespeeld wordt en toch brengt Sinterklaas elk jaar weer nieuwe cadeautjes mee. Recycle Sint organiseert dit jaar weer speelgoed ruilmarkten door heel het land. Nu ook in Nijkerk.

Dus alle spelletjes, speelgoed en knuffels bij elkaar sprokkelen waar een kind niet meer naar omkijkt, maar waar een ander kind heel blij van kan worden.

Tweedehands speelgoedmarkt
19:00-21:00 Larixlaan 86
Een tweedehands speelgoedmarkt in de Koningslinde net voordat Sinterklaas weer voet aan land zet, zodat ouders tweedehands cadeautjes kunnen scoren voor de feestdagen. ,,Want zeg nou zelf, waarom nieuw speelgoed kopen als er nog zo veel goed en mooi tweedehands speelgoed is waar je je (klein)kind blij mee kunt maken", schrijft de organisatie. ,,We zijn helemaal volgeboekt dus er is extra veel kans dat er iets moois voor jou tussen zit."

16 november 2019

Hoevelaken

Jubileumontbijt voor 50-jarigen
9:30 Meerveldlaan 22
De Bibliotheek is jarig, 50 jaar alweer. Wie dit jaar ook 50 jaar is of wordt, en dus geboren in 1969 is welkom om mee te komen ontbijten inclusief introducé die ook ouder of jonger mag zijn. De eerste vijftig aanmeldingen zijn welkom in Bibliotheek Hoevelaken. Aanmelden via www.bibliotheekhoevelaken.nl.

Nijkerk

Open Landelijk Atelierweekend
11:00-17:00 Van Goghlaan 21
Kunstweek evenement Open Atelier: www.teravandijkhuizen.nl.

Open Landelijk Atelierweekend
11:00-17:00 Ganzenhof 9
Kunstweek evenement Open Atelier: www.EriKunst.nl.

Gratis workshop voor ouder en kind
16:00 Frieswijkstraat 6
Dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is, is samen te ontdek met het kind te ontdekken tijdens deze interactieve workshop onder leiding van stiltetrainer Mirjam van der Vegt en teken-therapeut Marie-Jeanne Wijnbeek. Zij schreven samen het boek 'Lucht in je gezin'. Toegang is gratis, aanmelden is nodig via info@hertogboeken.nl.

17 november 2019

Nijkerk

Open Landelijk Atelierweekend
11:00-17:00 Ganzenhof 9
Kunstweek evenement Open Atelier, www.EriKunst.nl.

Open Landelijk Atelierweekend
11:00-17:00 Van Goghlaan 21
Kunstweek evenement Open Atelier, www.teravandijkhuizen.nl.

Zondagmiddagpodium Delise
15:00 Frieswijkstraat 99
Bibliotheek Nijkerk houdt om de week een zondagmiddagpodium. Delise komt deze keer met haar teksten de luisteraar aan het denken zetten over serieuze en minder serieuze zaken. Ze maakt catchy Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-songwriter en folk. Delise won diverse internationale prijzen met haar band, en ze maakte een liedje voor de bekroonde film 'Het Schnitzelparadijs'. In een intieme setting vertelt ze over de verhalen achter haar liedjes en gaat zij de interactie aan met het publiek. Toegang gratis.

18 november 2019

Nijkerk

Lezing levenstestament
19:30 Frieswijkstraat 99
Een samenwerking tussen de Bibliotheek Nijkerk en de VUN. Een levenstestament opstellen kan verstandig zijn waarin één of meerdere personen een volmacht krijgen om de wensen op medisch gebied kenbaar te maken en om goede zorg te organiseren. Prijs 7,50 euro. Aanmelden via vu-nijkerk.nl.

20 november 2019

Nijkerk

Jan van de Kuinder over Antarctica
14:15 Frieswijkstraat 97
Dokter Jan van de Kuinder komt bij de PCOB, in de 'Entree' naast de bibliotheek een voordracht houden over Antarctica. Voormalig huisarts en scheepsarts Jan van de Kuinder komt deze middag spreken over de zeereizen die hij naar het 'witte continent, de zuidpool' maakte.

Lezing
15:00 en 20:00 Venestraat 44
'God spreekt tot Nederland en Europa'. In deze lezing zullen enkele profetieën behandeld worden, gesproken tot Nederland én Europa, die betrekking hebben op de huidige tijd maar ook op de nabije toekomst, zowel oordeel als uitredding komen ter sprake. De bijeenkomst duurt circa twee uur en is gratis bij te wonen

Rouw en verlies voor mantelzorgers
15:00 Kleterstraat 21
Een ontmoetingsbijeenkomst voor naasten en mantelzorgers. Iemand kan ook rouwen als een ander nog leeft. Ze noemen dit levend verlies. Tijdens deze middag wordt er eerst stilgestaan bij wat rouw nu precies is en wat dit allemaal met zich meebrengt. Een behandelaar vanuit Hersenz vertelt hierover.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie