Afbeelding
Aalt Guliker

Meer dan 3000 toeschouwers genieten van paardensport

3 november 2019 om 15:26 Overig

NIJKERK Ook mensen die het hele jaar door niet of weinig met paardensport van doen hebben, kwamen op 31 oktober en 1 en 2 november toch weer in grote getale naar manege Luxool van Menclub De Lange Boom om daar te komen genieten van prachtig paardenspektakel tijdens de 23e Menindoor Nijkerk. ,,Het is zo'n aanstekelijk evenement dat het ieder jaar weer groter wordt en zijn gelijke in Europa niet kent", aldus Petra de Graaf van Menclub De Lange Boom

De Graaf verhaalt enthousiast over het evenement dat niet alleen voor toeschouwers een jaarlijks terugkerend, ongekend groot spektakel is, maar ook voor de deelnemers. ,,De allereerste Menindoor Nijkerk had 41 deelnemers en nu hebben we 220 aanmeldingen waarvan er ongeveer 190 kunnen starten." Het betreft dan ook een waar paardenspektakel waar alles draait om snelheid en behendigheid. Zaterdagochtend kwam het publiek binnendruppelen en waren de tribunes de hele dag al gezellig gevuld. Een uur voor aanvang van de finale werd het dringen geblazen, de eerste finale-strijd was hiermee al begonnen, dit keer door het publiek op zoek naar een mooie zit- of sta-plek op de volle tribunes.

FINALE De rubriek enkelspan pony mocht met tien finalisten op deze finaleavond het spits afbijten, gevolgd door tien enkelspan paard rijders, zeven tweespan paarden finalisten, vier deelnemers met tandem pony's, tien finalisten tweespan pony's en de wedstrijd werd afgesloten met vijf vierspan pony's rijders.

De finalisten lieten er niets aan gelegen deze spannende strijd te winnen en er werden dan ook risico's genomen. Dat pakte voor sommigen goed uit, maar bij anderen kostte dat strafseconden door afgereden elementen. Niet alleen de deelnemers, maar ook de paarden gaven alles om tijdens de opzwepende finalemuziek het snelst over de finishlijn te gaan. Het ging om honderdsten van een seconde, de spanning was om te snijden, maar wat was er een sportiviteit onder de deelnemers en het uitzinnige publiek. In het parcours zijn drie nationaliteiten aan de start verschenen en op de tribunes werd door Nederlanders, Belgen en Duitsers gejuicht voor alle finalisten. 

De totaal uitslagen zijn te vinden op: menclubdelangeboom.nl

De podiumplaatsen:

Enkelspan Pony:

1: Marissa Schuiling

2: Kristof Piccart

3: Demi Brink

Enkelspan Paard:1: Bas de Koning

2: Bernie Damen

3: Pieter Karelse

Tweespan Paarden:

1: Gerard Hoeksma

2: Marcel Marijnissen

3: Albert Hooyer

Tandem Pony's:

1: Egbert-jan De Vries

2: Jorn Kuipers

3: Nick van der Sypt

Tweespan Pony's:1: Frans Marijnissen

2: Mandy Van Delft

3: Gijs Van Veluw

Vierspan Pony's:

1: Gerco Van Tuyl

2: Hendrik-jan Beekhuiszen

3: Marijke Hammink

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie