Afbeelding
Jaap van Rijn/KlusVisie

Snel en vakkundig hout repareren in vijftien kleuren

8 augustus 2020 om 10:00 Klussen & Vrije tijd

NIJKERK We komen het allemaal regelmatig tegen in hout: scheuren, noesten, schade aan kanten en hoeken. Die oneffenheden kun je met een best indrukwekkende hoeveelheid producten herstellen. Maar zeker bij zichtwerk is de keuze beperkter. Onder meer met het houtreparatiesysteem Houtfix kan de thuisklusser een professioneel resultaat boeken.

Het houtreparatiesysteem Houtfix bestaat uit staven vuller die in vijftien kleuren verkrijgbaar zijn, onder meer in de kleuren walnoot, eiken, grenen en ivoor. Ook is een transparante vullerstick beschikbaar. De vuller blijft elastisch en kan zo bewegingen van het hout opvangen. De gifvrije vuller is volgens de leverancier ook waterbestendig. Een pluspunt is de wachttijd per reparatie: de klus is snel uitgevoerd. 

Dit artikel is een samenwerking met mediapartner KlusVisie. De komende tijd zult u meer van deze artikelen lezen op deze website.

HOE WERKT HET? Eerst schuif je een stick in een hotmelt pistool dat het materiaal snel tot 200 °C opwarmt. Vervolgens laat je net even meer pasta in een scheur of gat lopen dan dat er inpast. Daarna zet je een koelijzer op de vulling. Kort wachten en dan het koelijzer verwijderen. 

SCHOON KLUSSEN Met een handschaaf of scherp geslepen beitel haal je het overtollige materiaal weg. Het materiaal zakt niet in. Haal het schuurpapier over de reparatie en je kunt vervolgens zonder te hoeven wachten, afwerken met bijvoorbeeld olie, beits of vernis. Ongebruikt vulmateriaal dat niet is gesmolten, kun je bewaren. Je kunt schoon klussen met Houtfix. Want het vulmiddel bevat geen kleverig materiaal als polyester. 

Greenpaints levert Houtfix als de starterset Easy-Compleet met onder meer een pistool en vulsticks. Schaf je deze set aan, dan beschik je over zoveel kleuren dat je ook aan de slag kunt bij familie, kennissen en buurtbewoners. Heb je die ambitie niet, dan kun je het gereedschap en de vulsticks apart aanschaffen.

Wie belangstelling heeft voor klussen en gereedschap, vindt bruikbare informatie op www.klusvisie.nl. Meer informatie over Houtfix: houtfixbenelux.nl

Wat is KlusVisie?
De klusser die geen uitdaging uit de weg gaat en op zoek is naar de laatste klustrends, onderhoudstips en (ver)bouwweetjes, leest KlusVisie. De enthousiaste redactie bestaat uit een netwerk van ervaren vakmannen en -vrouwen die praktische tips geven om snel de beste klus- en slimste (ver)bouwresultaten te krijgen. Met handige step by step-reportages en duidelijke producttesten kan iedereen direct aan de slag. Kijk voor inspiratie en meer informatie op www.klusvisie.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie