Het winkelcentrum in Paasbos
Het winkelcentrum in Paasbos Wijnand Kooijmans

‘Mobiele camera Paasbos registreerde nauwelijks incidenten’

Overig

NIJKERK De mobiele camera die afgelopen december in het Paasbos is geplaatst, heeft nauwelijks incidenten geregistreerd. Dat meldt Huurdersorganisatie Nijkerk. Door overlast van hangjongeren, met name bij het winkelcentrum, werd de camera geplaatst.

,,De AOV (Adviseur Openbare Orde en Veiligheid) van de gemeente informeerde ons dat de tijdelijke mobiele camera nauwelijks incidenten heeft geregistreerd. Onder andere gebaseerd hierop zal het college straks een keuze maken over het al dan niet plaatsen van acht vaste camera’s rondom het winkelcentrum Paasbos. Destijds informeerden wij de gemeente dat de camera de voorzijde van winkelcentrum (Hoefslag) niet in beeld had. Bewoners meldden ons tientallen incidenten, die niet door de camera geregistreerd waren’’, aldus de Huurdersorganisatie Nijkerk. 

,,In de praktijk is het zo dat overlastgevers zich afwisselend naar de voorkant en achterkant van het winkelcentrum verplaatsen, al naargelang de aanwezigheid van politie, buurtwacht en mobiele camera. Het terrein kan in zijn geheel worden gedekt door acht vaste camera’s. Permanente aanwezigheid van de politie is onhaalbaar. Vaste camera’s zullen naar onze verwachting preventief werken, ook inzake het illegaal dumpen van afval.’’

advertentie
advertentie