Afbeelding
Jeroen van der Veer

Jeugdagent neemt stroomstootwapen bij minderjarige in beslag

Overig

NIJKERK De Nijkerkse jeugdagent heeft woensdagavond een stroomstootwapen gevonden bij een minderjarige thuis, jongeren op hun onderlinge afstand aangesproken en een brandje geblust.

Het begon volgens hem met informatie dat een minderjarige een verboden wapen zou hebben. Op bevoegdheid van de Wet Wapens en Munitie is de wijkagent naar de woning gegaan en een doorzoeking gedaan. Daar werd een stroomstootwapen aangetroffen in beslag genomen.

,,Verder veel jeugd op straat aangesproken. De meesten hielden netjes onderling afstand en gaven aan zoveel mogelijk binnen te blijven. Maar af en toe moest er buiten een frisse neus worden gehaald. Allemaal verzocht zoveel mogelijk bij elkaar weg te blijven." Op één locatie in Nijkerk trof hij een groep tieners aan 'die niet echt de ernst van de maatregelen leken te begrijpen'. ,,Allen weggestuurd. Hun ouders krijgen een brief thuis. De eerstvolgende overtreding zal resulteren in een boete."

Laat op de avond werd een brandje in het Hoevelakense bos geblust. Het fietspad was geblokkeerd met hout en brandende folders. De veroorzakers waren al vertrokken. ,,Ik pluis nog even uit wie dit heeft gedaan. Tips zijn welkom!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avonddienst in Nijkerk gedraaid. Het begon met informatie dat een minderjarige een verboden wapen zou hebben. Op bevoegdheid van de Wet Wapens en Munitie naar de woning gegaan en een doorzoeking gedaan. Daar werd een stroomstootwapen aangetroffen en door ons in beslag genomen. Verder veel jeugd op straat aangesproken. De meesten hielden netjes onderling afstand en gaven aan zoveel mogelijk binnen te blijven. Maar af en toe moest er ff buiten een frisse neus worden gehaald. Allemaal verzocht zoveel mogelijk bij elkaar weg te blijven. Op 1 locatie in Nijkerk een groep tieners getroffen die niet echt de ernst van de maatregelen leken te begrijpen. Allen weggestuurd. Hun ouders krijgen een brief thuis. De eerstvolgende overtreding zal resulteren in een boete. Laat op de avond nog een brandje in het Hoevelakense Bos aangetroffen. Jeugd was al vertrokken. Maar het fietspad was geblokkeerd met hout en brandende folders. Vuur uitgemaakt met zand en Gelders Landschap zal de zooi opruimen. Ik pluis nog even uit wie dit heeft gedaan. Tips zijn welkom! #avonddienst #politie #Nijkerk #Hoevelalen #Hoevelakensebos #jeugd #maatregelen #controle

A post shared by Jeugdagent Politie Nijkerk (@jeugdagentnijkerk) on

advertentie
advertentie