Brandweer is uitgerukt voor melding van gevaarlijke stoffen aan de Gezellenstraat in Nijkerk
Brandweer is uitgerukt voor melding van gevaarlijke stoffen aan de Gezellenstraat in Nijkerk WH Fotografie

Lekkage ammoniak aan de Gezellenstraat in Nijkerk

4 februari 2023 om 09:27 Ongeval

NIJKERK Aan de Gezellestraat in Nijkerk is de brandweer zaterdagochtend uitgerukt voor een melding van gevaarlijke stoffen. Rond 07.15 uur werd de brandweer gewaarschuwd vanwege een vreemde lucht in het vrieshuis van Lagemaat. 

Op het industrieterrein is aan beide kanten de Gezellenstraat ruim afgesloten. Ook is een ambulance ter plaatse uit voorzorg. Het zou gaan om een ammoniak lekkage in een koelcel van vrieshuis Lagemaat. Enkele medewerkers worden even nagekeken in de ambulance maar zijn niet gewond geraakt. De brandweer is in het pand aan het meten en heeft de lekkage gestopt. De brandweer gaat het pand ventileren. Een gespecialiseerd bedrijf komt de lekkage verder opruimen.

Update van 11.31 uur: Vier personeelsleden werden gecontroleerd na contact met de bron van de geur. Een woordvoerder van de brandweer meldde aanvankelijk dat het lek snel gevonden en gedicht was, maar daarna daalde de concentratie van de wellicht gevaarlijke stof in het gebouw niet. Ammoniak is een bekend koudemiddel dat nog vaak wordt gebruikt in koel- en vrieshuizen. Maar op dit moment is dus nog niet duidelijk of het ook daadwerkelijk om dat gas gaat.

Update van 12.12 uur: Woordvoerder brandweer: ,,In het gebouw hebben we een lekkage van ammoniak gedicht. We gaan nu ventileren. Het kan dat in de omgeving stank van de Ammoniak wordt waargenomen, dit kan geen kwaad. Wanneer men last heeft van de stank is het raadzaam ramen en deuren even te sluiten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie