Afbeelding
AberMedia

Persoon overleden bij ernstig ongeval op A1 bij Hoevelaken: snelweg afgesloten

20 februari 2024 om 17:54 Ongeval

HOEVELAKEN/TERSCHUUR Bij een ongeval op de snelweg A1 ter hoogte van Terschuur is dinsdagmiddag een inzittende van een personenauto om het leven gekomen. Het gaat volgens de politie om een 64-jarige vrouw uit Zevenaar. Twee vrouwen van 34 jaar uit Zevenaar, die in hetzelfde voertuig zaten, raakten gewond. Eén van de 34-jarigen bestuurde de auto.

Het ongeluk gebeurde rond 15.30 uur tussen Amersfoort/Hoevelaken en Barneveld, kort voor parkeerplaats en tankstation Palmpol. Er waren volgens de politie naast de personenauto een bestelbus en een vrachtwagen bij de aanrijding betrokken, deze werden bestuurd door respectievelijk een 47-jarige man uit Apeldoorn en een 25-jarige man uit Lunteren. Zij bleven ongedeerd. 

SNELWEG AFGESLOTEN 

Behalve politie, brandweer en ambulances werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze landde op de snelweg, die richting Barneveld/Apeldoorn volledig werd afgesloten. Rond 18.00 uur vanavond was de verwachting dat de afsluiting nog tot 22.00 uur zal duren. Dit vanwege onderzoek door verkeersdeskundigen van de politie, de berging van beschadigde voertuigen en het schoonmaken van de snelweg.

FOTO’S EN VIDEO’S

De politie heeft meer dan dertig kentekens genoteerd van automobilisten die op de rijbaan aan de andere kant, tussen Barneveld en Hoevelaken, foto’s en video’s vanuit een rijdende wagen aan het maken waren. Deze automobilisten krijgen allemaal een proces-verbaal op kenteken.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie