Afbeelding
Wouter van Dijk

A1 tussen Barneveld en Hoevelaken vier nachten dicht

22 april 2020 om 15:30 Verkeer en vervoer

NIJKERK Rijkswaterstaat vervangt een deel van de asfaltdeklaag van de A1. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden is de hoofdrijbaan van de A1 richting Apeldoorn tussen knooppunt Hoevelaken en Barneveld 4 nachten afgesloten, van dinsdag 28 april tot zaterdag 2 mei van 21.00 uur tot 05.00 uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 45 minuten.

De voorbereidende werkzaamheden stonden al in de planning voor een later moment. Rijkswaterstaat voert ze nu uit omdat er vanwege het coronavirus minder wegverkeer is. Bovendien werkt ook aannemerscombinatie Van Gelder-Krinkels volgens de 'anderhalve meter richtlijn' van het RIVM.

Dinsdag 28 april tot zaterdag 2 mei tussen 21.00 en 05.00 uur

AFSLUITINGEN 

 A1 richting Apeldoorn tussen knooppunt Hoevelaken en afrit Barneveld (15).

Alle verbindingswegen vanuit knooppunt Hoevelaken naar de A1 richting Apeldoorn.

Op- en afrit Hoevelaken (14).

Verzorgingsplaats en tankstation Palmpol. 

Afrit A30, Barneveld, Ede, Arnhem (15)

OMLEIDINGSROUTES Het verkeer vanaf Amsterdam richting Apeldoorn wordt vanaf knooppunt Eemnes omgeleid via A27, A12 en A30. Het verkeer vanaf knooppunt Hoevelaken wordt omgeleid via de A28, A27, A12 en A30 of via de A28 en A50. Lokaal verkeer richting Barneveld wordt omgeleid via de A28 en de N301. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten. 

Hulpdiensten kunnen bij spoed met gepaste snelheid door het werkvak. Hierbij rekening houdend met de wegwerkers in het werkvak. Lijndiensten dienen de omleiding te volgen.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Door onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

PROJECT IN DE OMGEVING In deze omgeving werkt Rijkswaterstaat ook aan de voorbereiding van Project knooppunt Hoevelaken. Rijkswaterstaat pakt het knooppunt Hoevelaken aan door op termijn de aansluitende delen van de A28 en A1 te verbreden. Zo verbeteren we de doorstroming en de verkeersveiligheid. Daarmee vergroten we de leefbaarheid voor de omgeving en de bereikbaarheid van het midden van Nederland. Het project is nu bezig met het voorbereiden van het Tracébesluit. Deze werkzaamheden vallen onder regulier onderhoud en zijn geen onderdeel van het project knooppunt Hoevelaken.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina geplande werkzaamheden of bel met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002. Klik hier voor de online versie van het persbericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie