Afbeelding
Henry Hamstra

Langdurige inzet bij autobrand in Nijkerk

Brand

NIJKERK De Nijkerkse brandweer is donderdagavond 8 oktober even na 18.30 uur opgeroepen voor een autobrand aan de Kamille in Nijkerk. Bij aankomst bleek het accupakket van de auto te branden. 

Accubranden zijn zeer moeilijk te blussen. Alleen een overvloed aan water kan er voor zorgen dat de brand dooft. Speciaal voor dit soort branden zijn er zogenaamde ‘dompelcontainers’. Hierin wordt het voertuig ondergedompeld en blijft de auto zeker 24 uur staan. 

DOMPELCONTAINER De Nijkerkse brandweer besloot een dergelijke container te laten uitrukken om de brand onder controle te krijgen. De dompelcontainer moest vanuit de regio Den Haag komen en was rond 21.00 uur op de plaatst van bestemming. Met warmtecamera’s werd geconstateerd dat er nog veel hitte van het accupakket afkwam maar dat dit niet direct zou leiden tot een grotere brand. 

Het bergingsbedrijf heeft de auto na veel manoeuvreren in de container weten te krijgen. Onderdompelen was op dat moment niet meer noodzakelijk. Rond 23.00 uur keerde de rust weer op de Kamille. De auto wordt waarschijnlijk naar Duitsland gebracht voor onderzoek naar het ontbranden van de accu’s.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie