‘Nu opladen voor topduel tegen DFS’

25 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Een week na het verrassende en teleurstellende puntverlies bij Sparta Enschede heeft NSC de winnende smaak weer te pakken. Op eigen veld werd DOS’37 met 3-1 verslagen en de Nijkerkers lijken klaar voor het treffen tegen koploper DFS op 8 maart.

Komende zaterdag komt NSC niet in competitieverband in actie, maar de directe concurrenten DFS en Nunspeet wel. Zij spelen hun inhaalduel in Opheusden, voor NSC zeker een duel om goed in de gaten te houden. Als Nunspeet wint, passeren zij NSC op de ranglijst, maar kruipt de top dichter naar elkaar toe. Als DFS wint, nemen zij een voorsprong van vijf punten op NSC.

Een week later, op zaterdag 8 maart gaat NSC echter op bezoek bij DFS en kunnen zij de achterstand dan weer verkleinen. Dan moet het echter wel beter dan de topduels van voor de winterstop. "We hebben toen teveel punten verspeeld tegen onze concurrenten," constateert Dennis Kroonenburg. "Absoluut onnodig en zonde, want voetballend horen we absoluut bij de betere ploegen in deze eerste klasse."

De betrouwbare verdediger Kroonenburg speelt voor het derde seizoen bij NSC en heeft het daar prima naar zijn zin. "Ja, we hebben een prima ploeg, de sfeer is goed en ik voel me thuis bij deze vereniging. Da is ook de reden dat ik mijn contract heb verlengd en dus ook volgend seizoen bij NSC speel. Hopelijk in de Hoofdklasse, want dat is toch het doel."

De voorwaartsen en middenvelders komen veelvuldig in het voetlicht, maar op de achtergrond staan enkele betrouwbare krachten in het team van NSC. Spelers als Desmond Sturing, Nick van den Akker en Dennis Kroonenburg zijn van grote waarde voor de ploeg, maar vaak op de achtergrond. "Ach, de aandacht vind ik niet zo belangrijk," stelt Kroonenburg. "Naast Marco Lam speel ik lekker mijn wedstrijden en vaak begint de aanval bij ons. We hebben een solide achterhoede en de midddenvelders zijn vaak goed aanspeelbaar. Dat geeft veel rust voor de rest van het team."

Tegen DOS’37 speelde NSC in de eerste helft nog stroef met een 0-0 ruststand tot gevolg. Na de thee ging het echter veel beter en namen de Nijkerkers vrij eenvoudig afstand van de gasten uit Vriezenveen met treffers van Rinke Rozema, Christian van de Kamp en Jerald Reina. "Dit was inderdaad niet zo’n hele goede tegenstander, maar ook die duels moet je winnen dat hebben we vorige week ondervonden in Enschede. De 3-1 overwinning van zaterdag was echter lekker en geeft vertrouwen voor het duel tegen koploper DFS in Opheusden. Nu moeten we het laten zien tegen de topploegen, want het gaat waarschijnlijk om de koppositie. Het lijkt me een prima scenario als we de eerste plaats dan herpakken in Opheusden om hem vervolgens niet meer uit handen te geven. Dat dat gaat niet vanzelf, maar we zullen er absoluut voor gaan."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie