Weyn: 'Op niveau voetballen blijft leuk'

18 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - In de laatste twee competitieduels verspeelde Hoevelaken vijf punten en zagen ze de voorsprong op Zeewolde slinken tot drie punten. Zaterdag wist de ploeg van Jan van den Heuvel echter weer te winnen. ,,Oene was een prima tegenstander om het ritme terug te vinden," vond spits Jan Weyn. ,,Het ging eigenlijk vrij makkelijk, want Oene viel me heel erg tegen."

door Rob Schoon

Hoevelaken startte zowel letterlijk als figuurlijk met de wind in de rug. Na het recente puntverlies ging de ploeg fel en gretig van start. Het laag geklasseerde Oene kon weinig inbrengen tegen de aanvallen van Hoevelaken. Dat Michel van de Bunt na een kwartier de 1-0 aantekende, was allerminst een verrassing.

Daarna bleef Hoevelaken doorgaan en er volgden vele kansen, maar pas vlak voor rust viel de 2-0 door Tom Buitink. Als Oene al plannen had om de tweede helft de spanning terug te brengen, was dit na vijf minuten bekeken. Jan Weyn zorgde toen voor de vroegtijdige beslissing door de 3-0 aan te tekenen. ,,Het was een lekker wedstrijdje om het ritme te herpakken," aldus de spits.

,,Helemaal perfect verliep het nog niet, mede door de wind en het slechte veld. Toch gingen we daar beter mee om dan Oene, want die ploeg viel me echt tegen. Een regelmatige en dikverdiende overwinning, dus daar moeten we tevreden mee zijn." De eindstand werd echter 3-1, omdat Oene een kwartier voor tijd via Kamphuis een penalty benutte.

In juni 2013 nam Jan Weyn nog afscheid van het eerste, maar eigenlijk is hij bijna niet weggeweest uit de selectie. ,,Ik zou in het derde gaan spelen, maar ik mistte daar toch een stukje beleving. Ik besloot toen toch in het tweede te gaan spelen, maar al snel keerde ik na een gesprek met Jan van den Heuvel terug bij de A-selectie."

Van die beslissing heeft de spits geen spijt. ,,Het blijft toch leuk om op niveau te voetballen zolang je het aankan. En we draaien erg goed, dus dat maakt het allemaal nog leuker. Het kampioenschap behoort immers nog steeds tot de mogelijkheden." Daarmee houdt Weyn toch een slag om de arm, want Hoevelaken is toch al maanden de trotse koploper in de derde klasse.

,,Natuurlijk kunnen we goed spelen en staan we prima, maar de competitie is nog allerminst gespeeld. Onze concurrent Zeewolde vind ik echter een goede ploeg. We mogen niet teveel steken laten vallen, zoals de laatste duels wel gebeurde." Waar trainer Van den Heuvel voor het seizoen al sprak van fysieke tegenstand, vindt Weyn dat zijn ploeg daar toch moeite mee heeft.

,,Voetballen kunnen we prima, maar we hebben vooral vaardige, jonge en lichte spelers. Als het op fysieke kracht aankomt, hebben we toch duidelijk meer moeite. En de tegenstanders kiezen steeds vaker voor dat wapen. Aan ons de taak om ons daar tegen te wapenen, dan komen we een heel eind."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie