‘Deze wedstrijd geeft weer vertrouwen’

18 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN – Al vele weken verspeeld Veensche Boys de ene na de andere punt, waardoor de koppositie serieus in gevaar kwam. Zaterdag speelden de Boys weer gelijk, maar dit keer was er toch ook tevredenheid. Tegenstander ASV Dronten was immers een directe concurrent en Veensche Boys toonde volgens aanvaller Jan Struijk tekenen van herstel.

door Rob Schoon

,,Ik denk dat we het zaterdag redelijk goed hebben gedaan door het als team collectief op te pakken. ASV Dronten was voetballend wellicht beter en gevaarlijker, maar we hadden hier ook kunnen en eigenlijk moeten winnen”, keek Struijk terug.

Hij doelt daarmee op de slotfase van het duel toen Menno van der Woude de 2-3 aantekende. ,,Zonder vlagsignaal beslist de scheidsrechter het zuivere doelpunt af te keuren. Bijzonder vreemd en spijtig, want winst had nog meer vertrouwen gegeven.”

Het Veensche Boys dat alle tegenstanders hun wil oplegt, is er namelijk even niet. ,,Daarom speelden we aangepast, met verdedigend meer controle op het middenveld. We zijn nog niet goed genoeg om een wedstrijd zoals tegen ASVD te controleren.”

Veensche Boys kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Willem Olde Molen, maar zowel voor de rust als na de rust keerde Gert-Jan Bazuin de stand in het voordeel van ASVD: 2-1. ,,We namen toen meer risico en daarbij keerden Harry Hamstra en Robin van den Brom terug, waardoor we meer stootkracht kregen. De 2-2 van Gary Spier viel op een prima moment vlak voor tijd.”

Winst werd het dus niet, maar Jan Struijk zag genoeg aanknopingspunten. ,,We zijn weer bijna compleet en nu moet iedereen alles doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Zaterdag pakten we het goed op, maar sommigen mogen wel iets veeleisender zijn naar zichzelf. Als dat gebeurt, gaan we echt richting de eerste klasse.”

Struijk zelf gaat zelfs nog hogerop, want volgend seizoen speelt hij bij DOVO. ,,Hopelijk wel in de hoofdklasse, want ze draaien momenteel niet zo goed. Dat komt vast goed en ook daar kan ik als flankspeler veel waarde krijgen. Maar eerst maar kampioen worden met Veensche Boys, want we moeten nu in de achtervolging op KHC, die ons zijn gepasseerd.”

Struijk speelt daarin waarschijnlijk een hoofdrol. ,,Ik scoor misschien niet veel, maar dat is vertekend. Ik heb bijvoorbeeld al zeker twintig assists op mijn naam staan dit seizoen. Je moet dus naar het totaal kijken. Ik haal er veel voldoening uit en krijg intern ook veel waardering.”

,,We hebben in ieder geval vertrouwen getankt en werken nu naar de topvorm. Met Kevin Hols erbij hebben we bovendien meer mogelijkheden. Hij heeft ons vertrouwen en hopelijk komt hij snel in zijn ritme, want als spits is hij echt dodelijk in de zestien. Als ik hem daarbij wat assists kan geven, doe ik dat graag voor het uiteindelijke doel: het kampioenschap.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie