Veensche Boys niet voorbij asv Dronten

15 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Veensche Boys is niet langer de koploper van de tweede klasse G. Door een lucky gelijkspel tegen asv Dronten (2-2) kon KHC uit Kampen na winst de koppositie overnemen. Toch scheelde het niet weinig of Veensche Boys had geheel ten onrechte alsnog de winst in handen gehad. asv Dronten domineerde zo ongeveer de gehele wedstrijd, maar door een machtsvertoon van Veensche Boys aan het einde van het duel werden prompt de 2-2 en de 2-3 gescoord. De laatste goal in de allerlaatste minuut werd evenwel afgekeurd door de scheidsrechter na vermeend buitenspel.

De 2-3 was wellicht ook iets teveel van het goede geweest. Toch voelde Veensche Boys zich de winst door de neus geboord. Het was Jan Struijk die de bal op Menno van der Woude speelde en die totaal niet buitenspel stond. Die bal werd immers teruggelegd en bovendien stond Van der Woude op gelijke hoogte als zijn tegenstander. De scheidsrechter, die twintig meter achter de spelsituatie liep, keurde daarop de goal echter na 'eigen waarneming' af. Een grote domper voor de Boys die daarmee genoegen moesten nemen met een 2-2 gelijkspel. Zelfs met dat gelijkspel mocht Veensche Boys zich niettemin in de handen knijpen, want ook dat was geen goede afspiegeling van de wedstrijd. Veensche Boys was totaal onmachtig in het duel. De eerste 35 minuten van de tweede helft kwamen ze niet eens in de buurt van de goal van Dronten. Pas nadat Kevin Hols werd gewisseld voor Harry Hamstra werd een mager kansje gecreeerd. Het was Dronten die de gehele wedstrijd dicteerde en controleerde. Dat wisten ze slechts te vertalen in twee frommeldoelpunten van Gertjan Bazuin. De andere kansen werden prachtig uit de goal van doelman Joeri Epskamp geweerd. Veensche Boys profiteerde niet veel van het windvoordeel in de eerste helft. Spaarzaam waren de kansen voor de goal. Jan Struijk schoot in het zijnet en een voorzet van hem op Patrick van Weert ging over. Toch kwamen de Blauwe Helden op voorsprong door een kopbal van Willem Olde Meule. Die torende hoog boven de rest uit om een hoekschop van Gary Spier in te tikken. Het was niettemin Dronten dat de wedstrijd beheerste en ook vertaalde in goals. Die voorsprong hield staande tot ver in de tweede helft. Daarna was het Veensche Boys dat met drie invallers, waaronder Robin van den Brom, Harry Hamstra en Menno van der Woude, een alles of niet poging ondernam. In de laatste vijf minuten werd een vrije trap toegekend na een tackle op Shane Arana Barantes. Een droog hobbelschot van Gary Spier belandde in het net van de tegenstander. En alsof het leed van Dronten nog niet was geleden werd ook de 2-3 gemaakt door Menno van der Woude, maar die werd geheel ten onrechte afgekeurd door de scheidsrechter. Veensche Boys staat nu gedeeld tweede in de competitie met ESC en mogelijk ontstaat hierdoor minder druk om kampioen te worden.