Nieuwbouw voor Het Baken en de Maranathaschool

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 december 2013 het huisvestingsplan voor de scholen voor 2014 vastgesteld, op basis van door de schoolbesturen ingediende huisvestingsaanvragen. In 2015 en 2016 is voor twee basisscholen nieuwbouw gepland. Dit zijn Het Baken en de Maranathaschool in Nijkerk. Hiervoor stelt het college een totaalbedrag van € 3,4 miljoen beschikbaar.

Het Baken

De katholieke basisschool Het Baken verkeert al jaren in onzekerheid over de huisvesting. De locatie van deze school is, samen met het woonzorgcentrum Huize Sint Jozef, onderdeel van de Ontwikkelingsvisie Torenstraat/Vrijheidslaan. In eerste instantie zou de nieuwbouw van de basisschool worden meegenomen in de herontwikkeling van het Sint Jozef terrein. Nieuwbouw voor Huize Sint Jozef lijkt vooralsnog niet aan de orde. Daarom heeft het college besloten in 2014 geld beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw van Het Baken.

Maranathaschool

Voor de Maranathaschool worden de komende jaren hoge onderhoudskosten verwacht. Daarom komt deze basisschool in aanmerking voor vervangende nieuwbouw. De nieuwbouw is gepland in 2015. Om alvast aan de slag te kunnen met de voorbereidingen ontvangt de school in 2014 een bouwvoorbereidingskrediet van 10% van de bouwkosten. In 2015 volgt de rest van het bouwbudget. De nieuwbouw is op dezelfde locatie gepland als de huidige school.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie