10 december 2013 om 00:00 Nieuws

Foto Hoevelaken net apart gestuurd. Robert had geen betere of andere.

Als het goed is krijg je via Arjan Gerritsma of Aalt Guliker een foto van NSC, kreeg ik door van Ronald Visch.

Hierbij de verhalen

--

Rob Schoon

Schoon Schrijven

tel: 06 - 2268 7173

e-mail: schoonschrijven@gmail.com

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Hoevelaken verstevigt koppositie met gelijkspel

HOEVELAKEN – “We kwamen naar Zeewolde voor de volle winst. Dat lukte helaas niet, maar achteraf zijn we niet ontevreden met het ene punt,” aldus Dennis de Haas. Hij zag zijn Hoevelaken met 1-1 gelijkspelen bij Zeewolde.

“In eerste instantie was er zaterdag vooral teleurstelling vanwege het gelijke spel. Niet dat we zoveel beter waren dan Zeewolde, maar we hebben zeker de kans op winst gehad.” De opluchting volgde toen bekend werd dat de naaste concurrent DSV’61 met 6-1 had verloren van Hatto Heim. “Nu staan we ineens vijf punten los op de ranglijst. Mooi natuurlijk, maar het hadden er ook zeven kunnen zijn.”

Zoals verwacht startte Zeewolde op eigen veld furieus. “Zij speelde volle bak, met veel inzet en pressie. Daar hadden we toch wel veel moeite mee.” Toch kwam Hoevelaken na een kwartier aan de leiding na een communicatiestoring in de Zeewolder defensie. Peter van der Weerd profiteerde dankbaar en zetten Hoevelaken op 0-1.

Na de openingstreffer ging Zeewolde op zoek naar de gelijkmaker en Hoevelaken bleef moeite houden om onder de druk vandaan te komen. Na ruim een half uur viel de terechte gelijkmaker, nadat doelman Sjoerd Kloppenburg een vrije trap niet onder controle kreeg. Namens de thuisploeg was Ryan Suijk er als de kippen bij om de 1-1 in te schieten.

“We kwamen niet echt lekker in ons spel,” analyseert De Haas. “Met het uitvallen van Tim Overmars met een blessure en het ander type speler Ruud Kassenaar als zijn vervanger, misten we toch wat automatismen. We leden gewoon over het hele veld teveel balverlies om Zeewolde onze wil op te leggen”

In de tweede helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd, wat leidde tot veel spel op het middenveld, maar weinig spektakel voor de doelen. Dennis de Haas was teleurgesteld, maar vooral boos na het eindsignaal bij 1-1. “Ik werd in de laatste minuut duidelijk onderuit gehaald binnen de zestien. Ja, dan word ik erg kwaad als we daarvoor geen strafschop krijgen. Misschien is de 1-1 over de hele wedstrijd terecht, maar met die penalty hadden we gewoon kunnen winnen.”

Door het verlies van DSV’61 staat Hoevelaken vijf punten los, maar voor De Haas is dit geen reden tot verslapping. “Komende zaterdag spelen we dan wel tegen het laag geklasseerde Elspeet, maar nu we koploper zijn, komt bij elke tegenstander de stoom uit de neus als ze tegen ons spelen. Daar moeten we ons tegen wapenen en onze sterke punten gebruiken.”

Hoevelaken gaat als winterkampioen de winterstop in, waar de jonge ploeg even bij kan tanken. “Na de winterstop moeten we weer vol aan de bak. Na zaterdag hebben we even om de kleine en grotere blessures te laten genezen, zodat we in januari weer top zijn. Als grootste concurrent zie ik Zeewolde, maar ook Terschuurse Boys en DSV’61 zullen lang mee blijven doen.”

advertentie
advertentie