Longartsen St Jansdal starten in Nijkerk

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Inwoners van Nijkerk en omgeving kunnen vanaf 1 januari 2014 in de polikliniek Nijkerk terecht voor een afspraak met een longarts van ziekenhuis St Jansdal. Longarts Cas Colder houdt er iedere maandagochtend en longarts Steven Gans iedere donderdagmiddag spreekuur. Beiden richten zich op onderzoek en behandeling van aandoeningen aan de longen en luchtwegen.

Ziekenhuis St Jansdal heeft een mooie polikliniek in Gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk. Inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen, Holkerveen, Zwartebroek, Amersfoort Vathorst, Terschuur en Hoevelaken kunnen daardoor dicht bij huis terecht voor een bezoek aan een aantal medisch specialisten van ziekenhuis St Jansdal.

Patiënten kunnen in Nijkerk bij de longartsen terecht met de volgende aandoeningen: astma, longinfectieziekten, COPD, longembolie, longkanker, ademhalingsgerelateerde slaapaandoeningen (APNEU), overige longaandoeningen

Nieuwe behandelmogelijkheden

De longartsen besteden veel aandacht aan wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden voor astma, COPD en longkanker. Patiënten die dat willen kunnen hier aan deelnemen. Zij krijgen daarbij vaak ook de beschikking over de nieuwste medicijnen. Longarts Cas Colder: “De behandelingen die wij geven vinden plaats volgens de laatste internationale richtlijnen, waarbij het belang van onze patiënt altijd voorop staat.”

Samenwerking

De longartsen werken met verschillende specialismen samen, zoals de longchirurgen. In het St Jansdal in Harderwijk is het mogelijk om door een longkwabverwijdering (C-VATS lobectomie ) een tumor bij longkankerpatiënten te verwijderen. Indien nodig kunnen longpatiënten deelnemen aan een longrevalidatieprogramma van Behandelcentrum Salem in Ermelo.

Voor een afspraak op de polikliniek longgeneeskunde in Nijkerk kunt u telefonisch contact opnemen met het afsprakenbureau van ziekenhuis St Jansdal: 0341 – 463890.

Voor algemene vragen over de polikliniek Nijkerk: 0341 - 46 3911

Meer informatie op www.poliklinieknijkerk.nl

advertentie
advertentie