'Sparta Nijkerk is zeker titelkandidaat'

3 december 2013 om 00:00 Nieuws

De hoge klassering was niet meteen de verwachting van De Graaf voorafgaand aan dit seizoen. ,,Ajax en Quick Boys waren de grote favorieten. Maar wij horen daar nu zeker bij. Ik wist dat we een heel aardige ploeg hadden, maar we blijken ook zeer stabiel en moeilijk te verslaan. De wat mindere resultaten van de laatste weken waren een extra motivatie om tegen DOVO weer een goed resultaat te boeken."

NIJKERK - Na de mindere resultaten van de laatste wedstrijden, volgde vor Sparta Nijkerk zaterdag een klinkende 4-0 winst op DOVO. Spits Guido de Graaf houdt zich niet continu bezig met de stand in de Hoofdklasse A, maar ziet zijn ploeg zeker als de titelkandidaten. ,,We staan er goed voor, dus behoren tot de kanshebbers.''

Tegen DOVO was de eerste helft zaterdag nog vrij teleurstellend, van beide kanten, zodat er weinig te genieten viel op De Ebbenhorst. In de tweede helft barstte het duel echter al snel los. Dave Huymans opende al snel de score voor de Nijkerkers, die daarna het duel beheersten. Het spel van de Nijkerkers kreeg door de voorsprong een positieve impuls. De Graaf zelf was verantwoordelijk voor de tweede treffer. Uit een strafschop maakte hij zijn vijfde treffer van het seizoen. ,,Van origine ben ik een middenvelder, maar voel me steeds beter thuis in de spits. Ik pik nu regelmatig mijn doelpunt mee en hoop er dit seizoen nog zeker tien te maken, dat lijkt me een mooi streven." De Hoevelaker start vrijwel elke week in de basis, maar wordt nogal eens in de slotfase vervangen door zijn dorpsgenoot Frank Tervoert. ,,Als we voor staan en meer ruimte krijgen, kiest de trainer soms voor Frank, vanwege zijn snelheid. Natuurlijk speel ik liever hele wedstrijden, maar ik kan de redenatie van de trainer in zulke gevallen wel volgen."

Ook zaterdag volgde deze wissel en De Graaf zag zijn ploeggenoten nog tweemaal scoren in de slotfase. Eerst was Dave Huymans voor de tweede keer deze middag trefzeker, waarna Tarik Tissoudali de eindstand op 4-0 zette. ,,Tegen een gerenommeerde ploeg als DOVO is dat een resultaat dat staat. Maar Sparta Nijkerk behoort mijns inziens tot de grotere clubs in deze Hoofdklasse, dat moeten we niet vergeten en dat hebben we ook laten zien. De komende weken moeten we proberen onze koppositie te behouden en bij voorkeur zelfs uit te bouwen.''

Zaterdag gaan de Nijkerkers op bezoek bij VVA'71 in Veenendaal en een week later wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met het thuisduel tegen concurrent Ajax. ,,Twee belangrijke duels en daar kijk ik erg naar uit. We leven van week tot week en richten ons op ons eigen spel. Tot nu toe zijn de resultaten prima en dat moeten we vasthouden. We willen met een goed gevoel de winterstop ingaan en dan geeft deze 4-0 overwinning tegen DOVO extra vertrouwen voor de resterende duels."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie