Van de Grootevheen blijft strijden om basisplaats

3 december 2013 om 00:00 Nieuws

,,Het antwoord op je eerste vraag is ja. Het is heel erg leuk om bij dit Veensche Boys op doel te staan. Ik sta regelmatig te genieten van ons spel. En goede resultaten haal je samen, van de keeper tot en met de spits, de wisselspelers en alle personen om het team heen." En toen ging het zaterdag tegen BAS in Biddinghuizen ineens verkeerd, want Veensche Boys verloor met 3-2. ,,Dat was een tegenvallende uitslag en zeer zeker onnodig. We waren gewoon beter, maar wisten dit overwicht niet in genoeg doelpunten om te zetten.''

NIJKERKERVEEN - Martijn van de Grootevheen is de jonge keeper van Veensche Boys. Met een vooruitblik naar het duel naar Unicum van komende zaterdag, wilden we hem vragen of het leuk is om in een team te spelen dat veel wedstrijden vrij eenvoudig wint. Maar plots volgde een verrassende nederlaag tegen BAS, waar Van de Grootevheen een rode kaart kreeg.

Doelman Van de Grootevheen speelde in de slotfase een rol bij de laatste tegentreffer. ,,Er werd een bal te kort terug gespeeld en een speler van BAS pikte hem op. Ik kon hem alleen stoppen door een overtreding. Dat betekende niet alleen een strafschop, maar ook een rode kaart voor mij. Daar baal ik van, maar nog meer van het verlies, want dat was niet nodig."

Tegen Unicum moet de doelman zijn plaats tussen de palen afstaan aan Joeri Epskamp. ,,Een goede keeper, maar in het begin van het seizoen was ik in betere vorm en tot nu toe gaat het prima. Hoewel Joeri de laatste weken goed in vorm is, bleef ik staan. Logisch ook, want de resultaten zijn goed en de trainer is tevreden."

Tegen Unicum heeft Veensche Boys wat recht te zetten, want in de bekercompetitie werden de Veenders verslagen door de ploeg uit Lelystad. ,,Eigenlijk was dat vergelijkbaar met het duel tegen BAS. Ook toen speelden we goed en hadden we moeten winnen, maar in de tweede helft gingen we toch ineens ten onder."

Van de Grootevheen zal er vanwege een schorsing voor zijn rode kaart niet bij zijn, maar verwacht zijn plek weer terug te pakken. ,,Ik zal keihard blijven strijden om weer in de basis te komen. Maar realistisch gezien, bestaat het risico dat Joeri Epskamp nu zijn kans pakt. Dat is echter van latere zorg, want ik hoop dat we de laatste duels voor de winterstop gewoon winnend afsluiten. Ik speel al heel veel jaren bij Veensche Boys en ik wil met deze vereniging graag hoger spelen. We staan er, ondanks de nederlaag van zaterdag, heel goed voor."

Om dan samen met zijn broer Bas samen de kampioenskar op te gaan? ,,Dat lijkt me fantastisch. Bas speelde in het begin van het seizoen veel, maar staat nu wat vaker reserve door de toegenomen concurrentie. Maar samen kampioen worden, lijkt me geweldig. En natuurlijk met de rest van het team en de vereniging, want Veensche Boys is echt mijn club."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie