Uitvoering Messiah indrukwekkend

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het bestuur van de Stichting Muziek Promotie Nijkerk kan met de uitvoering van het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel terugkijken op een geslaagd concert. Een volle Kruiskerk luisterde ademloos naar de solisten Hanneke de Wit, Carina Vinke, Peter Gijsbertsen en Huub Claessens, het gerenommeerde koor van de Nederlandse Händelvereniging met ongeveer honderd leden, organist Wybe Kooijmans, klavecimbelspeler David Jansen en het Holland Symfonie Orkest. De algehele leiding was in handen van de van oorsprong Britse componist en dirigent AndrewWise.

De in het Engels gezongen teksten kwamen dankzij de akoestiek van De Kruiskerk goed over. Deze teksten zijn afkomstig uit de Bijbel, uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament, en de verhaallijn volgt globaal het kerkelijk jaar. De afwisselingen tussen instrumentale intermezzo's, solisten en koor met als indrukwekkend hoogtepunten het bekende Hallelujah en het imposante slotkoor werden aan het einde van het concert door het publiek met een daverend applaus beloond.

Het volgende concert van de SMPN is op 18 januari 2014. Dat is een feestelijk Nieuwjaarsconcert met Danny Malando en het Malando orkest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie