Nieuws

Bericht was met foto

Beste BDU Stad Nijkerk,

Hierbij treft u foto- en/of videomateriaal aan van onderstaand nieuwsfeit.

Grootste kandelaar van Europa in Nijkerk

Dit jaar viert de Joodse gemeenschap van 27 november tot 5 december Chanoeka (het lichtfeest). Zij herdenken dan de herinwijding van de Tempel in Jeruzalem in 164 voor Christus. Elke avond van het Chanoekafeest wordt een extra kaars aangestoken van de Chanoekia, de achtarmige kandelaar. Christenen voor Israël heeft het plan opgevat om in Nijkerk de grootste Chanoekia van Europa te bouwen: een enorm bouwwerk van ruim elf meter hoog. Deze zal bij de start van Chanoeka, op woensdag 27 november a.s. om 19.30 uur, worden aangestoken door Opperrabbijn Binyomin Jacobs, in aanwezigheid van diverse andere hoogwaardigheidsbekleders waaronder de burgemeester van Nijkerk en de Ambassadeur van Israël in Nederland. Dit unieke evenement is een gebaar van Nederlandse christenen aan de Joodse gemeenschap in Nederland en Israël, een zichtbaar teken van vriendschap en verbondenheid.

Maandag 25 november is de kandelaar op zijn plaatst gezet door een grote kraan.

Gebruik van materiaal van Persbureau GinoPress is vrij toegestaan als er contractuele- of prijsafspraken zijn. Als deze er niet zijn is toestemming van Persbureau GinoPress noodzakelijk voor gebruik. Het melden van gebruik van materiaal is zeer gewenst.

Met vriendelijke groet,

Persbureau GinoPress; uw partner in nieuwsmedia!

085-7606060 (hotline)

www.ginopress.nl <http://www.ginopress.nl/>

info@ginopress.nl <mailto:info@ginopress.nl>

Kvk nummer 51880407

BTW nummer 175915301B02

Lid van de NVJ en in bezit van NVJ Nationale Perskaart

In bezit van Politie Perskaart van de Stichting Politie Perskaart

P Spaar het milieu, print deze e-mail alleen als het nodig is.

Deze e-mail en de inhoud is vertrouwelijk en uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Indien u niet de geadresseerde bent van deze e-mail verzoeken wij u dit direct door te geven aan de verzender door middel van een reply e-mail en de ontvangen e-mail uit uw systemen te verwijderen. Als u geen geadresseerde bent, is het niet toegestaan om kennis te nemen van de inhoud, deze te kopiëren, te verspreiden, bekend te maken aan derden noch anderszins te gebruiken.

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

advertentie