Alzheimercafé

Nieuws

NIJKERK - Dementeren betekent veranderen. Iemand die dementie heeft, verandert. Dat roept bij de mantelzorger vaak de vraag op: 'Wat gaat er in zijn of haar hoofd om?'. Het is niet altijd makkelijk het gedrag van iemand die dementie heeft te begrijpen. Toch moeten we het proberen. Wie weet wat er in iemand omgaat, kan het gedrag beter begrijpen. Dat begrip is nodig om te kunnen helpen.

Marloeke Coveen, werkzaam bij Alzheimer Nederland, is gastspreker in het Alzheimercafé van 2 december. Onderwerpen als 'hoe ga je om met iemand die dementie heeft, op welke manier houd je een fijn contact met elkaar, waar moet je rekening mee houden, wat is handig en wat kun je beter niet doen" komen ter sprake. Tijdens dit café is er, zoals altijd, weer de mogelijkheid vragen te stellen.

De avond is bestemd voor mensen met dementie, hun partner, familieleden of vrienden en voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Het Alzheimercafé wordt op 2 december gehouden van 19.30 tot 22.00 uur. Meer informatie: 033-2474830 of www.alzheimer-nederland.nl/nwveluwe.

advertentie