18 november 2013 om 00:00 Nieuws

Geachte mevrouw/meneer,

Hierbij stuur ik u het wedstrijdverslag van de bekerwedstrijd waarin het

Hoevelakens SG stuntte tegen Schaakgenootschap Amersfoort.

Ik hoop dat het artikel kan worden opgenomen in De Stad Nijkerk.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Dirk Veldhuizen

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

Hoevelakens SG stunt in de beker

Vrijdag 15 november stuntte het Hoevelakens Schaakgenootschap tegen het op papier veel sterkere Schaakgenootschap Amersfoort. Na een dik verdiend gelijkspel in de reguliere partijen, werd SG Amersfoort in de snelschaakpartijen die volgden met 2.5-1.5 aan de kant gezet.

De wedstrijd startte uitstekend voor Hoevelaken. Mark van Wijk scoorde een snel punt nadat zijn tegenstander een stuk weggaf. Daan van Pel kwam goed uit de startblokken tegen een veel sterkere tegenstander. Hij had kansen, maar moest toch zijn meerdere erkennen in een complexe stelling.

Martin Veldhuizen kwam aan het eerste bord goed uit de startblokken. Hij had misschien een mogelijkheid om de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar speelde, mede door de stand op de andere borden, op veilig en speelde gelijk in een gelijkwaardige positie. Dirk Veldhuizen speelde een redelijk matte partij waarin het al snel remise leek te zijn. Zijn tegenstander probeerde uit alle macht om Dirk in een foutje te dwingen, maar dat lukte niet. De eindstand van de partij was 2-2.

Bij gelijke stand werd er met verwisselde kleuren een snelschaakpartij gespeeld. In deze snelschaakpartijen lieten Martin Veldhuizen en Daan van Pel zien geoefend te hebben. Van Pel wist snel op voorsprong te komen door handig gebruik te maken van een foutje van zijn tegenstander en Veldhuizen speelde een voor hem zeer bekende opening, waarbij zijn tegenstander duidelijk meer moeite had. In een complexe stelling had Veldhuizen voldoende tijd om de juiste combinatie te vinden en zijn tegenstander mat te zetten.

Gegeven de tie-break regels bij een 2-2 stand, was Hoevelaken verzekerd van de overwinning. Mark van Wijk, die inmiddels 3 uur had zitten wachten, besloot daarop met zijn tegenstander remise af te spreken, waardoor de snelschaakwedstrijd met 2.5-1.5 werd gewonnen.

De volgende tegenstander van het Hoevelakens SG is nog niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie