18 november 2013 om 00:00 Nieuws

Hallo Paul,

a. Het verhaal over Hans Wentholt stuur ik vanavond door. De avond in de Haen ging niet door, maar ik interview Hans Wentholt vanmiddag bij hem thuis.

b. Verder als bijlage een bericht over de herinrichtingsplannen van de gemeente in Hoevelaken, waarbij ik buurtbewoner Koos Gloudemans heb geïnterviewd.

Met vriendelijke groet,

Gerrit Steen

Tel. 033-2535402

Van: Paul Nolens mailto:p.nolens@bdu.nl

Verzonden: donderdag 14 november 2013 16:22

Aan: 'Gerrit Steen'

Onderwerp: RE: Hans Wentholt in De Haen

Hoi Gerrit,

Prima voor 2800 tekens met foto. Lukt dat?

Met vriendelijke groet,

Paul Nolens

Eindredacteur BDUmedia

Tel: 0342- 494 818

Mob: 06-131 049 12

www.twitter.com/paulnolens <http://www.twitter.com/paulnolens>

DeStadAmersfoort.nl - LeusderKrant.nl - DeStadNijkerk.nl - DePuttenaer.nl - NieuwsbladDeBand.nl - HetKontaktVeluwsNieuwsblad.nl - Veluweland.nl

Via de websites van onze titels kunt u uw nieuws aanleveren via de link 'Deel je nieuws'.

________________________________

Van: Gerrit Steen mailto:steenmans@hetnet.nl

Verzonden: donderdag 14 november 2013 16:15

Aan: Paul Nolens

Onderwerp: Hans Wentholt in De Haen

Hoi Paul,

Is dit geen aardig item voor de Hoevelakense pagina volgende week?

Ex-wethouder, klassiek impresario en concertorganisator Hans Wentholt heeft een bijzonder boek geschreven over een operatalent uit Odessa aan de Zwarte zee met een werkelijk goddelijke stem.

Op vrijdagavond 15 november brengt Hans Wentholt zijn Agnese tot leven met gelezen fragmenten, bijzondere foto’s, prachtige muziek en beeldmateriaal op groot scherm in de grote zaal van De Haen. Daarna zal hij zijn debuut signeren.

Groetjes, Gerrit Steen

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

________________________________

De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.

Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU staat er niet voor in dat dit bericht en/of bijlage(n) op generlei wijze schade kan veroorzaken, hoegenaamd ook, en aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid.

________________________________

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

CDA Nijkerk: pak wateroverlast aan

Hoevelaken ook ongerust over wateroverlast

HOEVELAKEN/NIJKERK – “De terugkerende wateroverlast in de Campenbuurt in Nijkerk moet nu echt worden aangepakt”, zegt de lokale CDA-fractie.  De wijk is in de afgelopen maanden geregeld onder water komen te staan. “Er is iets structureel niet in orde en eerdere maatregelen helpen niet”, vervolgt het CDA. De partij wil van het college weten hoe de wateroverlast in de Campenbuurt in de toekomst wordt opgelost.

Door Gerrit Steen

“Niet alleen in Nijkerk is er wateroverlast, in Hoevelaken hebben we er ook mee te maken”, aldus Koos Gloudemans uit Hoevelaken. In een brief aan de heer R. Schuurman, expert binnen de gemeente voor wat betreft de grondwaterzorgplicht, spreekt Gloudemans zijn bezorgdheid uit over de op handen zijnde herinrichting van de Bijenvlucht in Hoevelaken, waarbij in de gepresenteerde plannen geen tot weinig aandacht is voor de wateroverlast waar veel bewoners hinder van ondervinden.

Herinrichtingsplannen

Koos Gloudemans: “Op dinsdag 29 oktober hebben ik en vele wijkbewoners van de Bijenvlucht kennis mogen nemen van de herinrichtingsplannen van fase 1 van de Bijenvlucht. Uw collega Kamal Taouali was gastheer en heeft uitleg gegeven over het voorlopig ontwerp. De parkeerproblematiek in onze straat (Havikshorst) wordt aangepakt: publiek groen zal verdwijnen waardoor nieuw ruimte ontstaat voor parkeerplaatsen. Zoals u als expert vast wel weet hebben een aantal straten in Hoevelaken extreem last van de hoge grondwaterstand (ondergrond/beek). Dat geldt ook voor de Havikshorst en andere straten. Ik en ook andere wijkbewoners maken ons dan ook grote zorgen wat de consequenties zullen zijn van het bestraten van het publieke groen en welke impact dat heeft op het bestaande riool. Deze aspecten heb ik inmiddels ook aan uw collega kenbaar gemaakt.”

Drijvende woning

Volgens Koos Gloudemans is het niet alleen maar de structurele hoge grondwaterstand. Diverse deskundigen hebben hem aangegeven dat bij de bouw van de huizen het riool niet adequaat werd aangelegd. Dit laatste zou ook bij de gemeente bekend zijn. Koos Gloudemans: “Wat ik als bewoner maar ook weldenkend burger zou wensen, is dat bij de herinrichting van de Bijenvlucht terdege rekening wordt gehouden met die zaken die voor vele bewoners echt een doorn in het oog zijn. De parkeerproblematiek is irriterend, maar regelmatige verstoppingen van het riool, een waterbasis in de kruipruimte, schimmel op muren en ondergelopen schuurtjes hebben echt impact. Naast leefgenot heeft dit grote invloed op onderhoudskosten en uiteindelijk de waarde van de woning.

Ik denk dat ik hier nu ook namens vele bewoners in de wijk spreek.”

Hoge grondwaterstand

“Ik ga er inhoudelijk niet over hoe dit dient te worden aangepakt: ja, hoe kun je een herinrichting van een wijk samen laten gaan met het aanpakken van een slecht riool en een veel te hoge grondwaterstand. Als de klimaatverandering gaat doorzetten en we op piekmomenten al in de straten kunnen zwemmen zal er echt wat aan moeten worden gedaan. Of nu drainages moeten worden doorgespoeld, het hemelwater van het hoofdriool wordt ontkoppeld of wat dan ook: als de zaak dan toch open gaat, doe het dan ook goed.”

Stakeholdermanagement

Koos Gloudemans heeft sinds de info-avond van 29 oktober 2013 meerdere bewoners van de wijk gesproken die elk vanuit een eigen perspectief tegen de herinrichtingsplannen aankijken. Velen hebben hun op- en aanmerkingen reeds aan de gemeente Nijkerk kenbaar gemaakt. Koos Gloudemans: “Omgevingsmanagement is geen sinecure: dat is een echt vak. Eigenlijk verwacht ik van de gemeente dat ze nu alle input die ze van haar bewoners en belastingbetalers heeft gehad, goed gaat bestuderen. De tijd dat er een plan top down doorheen wordt gedrukt is voorbij. Ja, inwoners zijn klanten geworden en klanttevredenheid is waarop wordt gestuurd. Hier doen kleinere budgetten niet aan af. Beter één keer de zaak integraal en goed aangepakt dan de gemeenschap met symptoombestrijdingsplannen opzadelen: at the end kost dat de gemeenschap veel meer geld.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie