NVC Heren 1 met beide benen op de grond

Nieuws

NIJKERK - Voor de Heren 1 van NVC stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen SSS Heren 3, uit Barneveld, op het programma. Het was voor Albert Jan Drost een weerzien met een deel van zijn oude team. De eerste set begon NVC beter dan alle voorgaande wedstrijden, NVC had zin in deze wedstrijd. SSS probeerde te imponeren door veel lawaai te maken, maar NVC liet zich daar niet door imponeren. NVC kon SSS steeds meer onder druk zetten, bij 17-17 serveerde Wouter van Wuijckhuijse 5 keer goed en zo liepen de Nijkerkers uit. Mede door de nummer 6 van SSS werd de eerste set met 25-18 gewonnen.

De tweede set had SSS een veel betere service en zette NVC onder druk. De pass kwam minder goed aan en daardoor kon NVC het eigen spel minder goed spelen. Daarnaast werd de service minder en werden er veel onnodige fouten gemaakt. Deze tweede set ging verloren met 17-25.

De derde en vierde set van de wedstrijd kon NVC het tij niet meer keren. De onnodige fouten stapelden zich op, de pass kwam niet meer aan en kleine irritaties onderling kwamen naar boven. Deze beiden sets werden verloren met 16-25 en 18-25.

Na deze verloren wedstrijd staat NVC H1 nog steeds bovenin in de derde divisie, gedeeld tweede samen met SSS H3. Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma, om 17.00 uur tegen Volga heren 1. Zij staan sinds deze week bovenaan de ranglijst. Het wordt een spannende wedstrijd en NVC hoopt een paar sets te pakken.

advertentie