Samenwerking tussen De Postkamer en Wereldwinkel

Nieuws

NIJKERK - De landelijke Fair Trade week vindt plaats van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 2 november. In het kader van deze Fairtradeweek hebben De Postkamer en de Wereldwinkel de handen ineen geslagen. Er wordt in de Postkamer al langer Fair Trade koffie en thee geschonken en in de landelijk week worden er ook eerlijke koekjes bij de koffie of thee geserveerd.

En omdat in deze week de Aziatische Fair Trade kookproducten centraal staan wordt er op vrijdag 1 november in de Postkamer een Thais driegangen-diner aangeboden. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van producten, verbouwd door Thaise boeren. De rijst is bijvoorbeeld afkomstig van Nam Om, een rijstcoöperatie van 650 kleine boeren die de rijst met veel aandacht voor het milieu en biologisch produceren.

Andere ingrediënten komen van KRS Spicy Food; het bedrijf is door Fair Trade gecertificeerd, mede omdat het nu een goed sociaal beleid voert. Toeleverende Thaise boeren krijgen landbouwvoorlichting om tot duurzame productie te komen en hun opbrengsten te vergroten. Hiertoe sluit de Fairtrade organisatie langlopende contracten met hen af. Het aantal Thaise boeren dat profiteert van de hulp en begeleiding van Fair Trade groeit nog steeds.

Wie op vrijdag 1 november Thais dineert in De Postkamer kan deze gerechten proeven en ontvangt daarbij een presentje.

Het driegangendiner kost 17,50 euro en reserveren hiervoor is verstandig, maar er kan ook zo binnen gelopen worden.

Bovendien bieden zowel De Postkamer als de Wereldwinkel tijdens deze Fair Trade week voor een schappelijke prijs een tas aan, gevuld met zes Aziatische kookproducten.

advertentie