Sportieve fietstocht 'Bakens in Nijkerk' geopend

Nieuws

NIJKERK - Burgemeester Renkema en leerlingen van groep 8 van Het Baken en van Accent Praktijkonderwijs namen op woensdag 16 oktober de nieuwe, avontuurlijke fietsroute 'Bakens in Nijkerk' in gebruik.

De kinderen startten om 9.30 uur bij het stadhuis en burgemeester Gerard Renkema gaf het startschot. Om 11.00 uur voerden wethouder Bert de Graaf en enkele leerlingen een opdracht van de 'bike game' uit bij het stoomgemaal Hertog Reijnout.

'Bakens in Nijkerk' is een fietstocht van 15 kilometer voor jong en oud. De route voert onder andere door de polder Arkemheen en de stad, langs bekende Nijkerkse herkenningspunten, aangeduid als 'bakens'. Deze zijn met borden aangegeven. Bij de bakens kunnen opdrachten worden gedaan. Deze opdrachten zijn avontuurlijk, onderzoekend, creatief of informatief. Een smartphone met internetverbinding is handig, maar niet perse nodig.

De route en opdrachten zijn na 16 oktober te downloaden van www.nijkerk.eu/recreatie/fietstochten. Het routeboekje dan ook te verkrijgen bij de receptie van het stadhuis.

Na het fietsen van de bike game kunnen de resultaten van de opdrachten op de site van de gemeente worden gezet. In 2013 en 2014 wordt eens per twee maanden een winnaar uitgekozen, die een VVV-bon ontvangt.

Jeugdgemeenteraad

De jeugdgemeenteraad is een project van de Nijkerkse gemeenteraad. De deelnemende groepen 8 van de basisscholen werd gevraagd een fietsroute te bedenken in het kader van Nijkerk600. Het winnende idee was van Basisschool Het Baken. Zij bedachten de bike game langs de 'bakens', zoals die nu is uitgevoerd. Accent Praktijkonderwijs heeft de bebording gemaakt, die bestaat uit handen die de richting langs de route aangeven. Ze zijn groen geverfd, zodat ze niet te opvallend zijn in het landschap.

advertentie