Unie van Vrijwilligers op zoek naar coördinator

Nieuws

NIJKERK - De Unie van Vrijwilligers Nijkerk kan nog meer mensen gebruiken. Zo is een begeleidster bij het project Creativiteiten erg welkom; een nieuwe projectleider recreatief fietsen die wekelijks met 25 à 30 mensen er op uit trekt; iemand die eenmalige evenementen organiseert; gastvrouwen en gastheren voor de bardienst; mensen voor de schoonmaakdienst, een fondsenwerver en chauffeurs voor de Vervoersdienst. ,,Kom eens praten", stelt bestuursvoorzitter Jan Meeuwissen voor.

Bij UVV Nijkerk zetten 130 vrijwilligers zich op tal van terreinen in; van bestuurlijke functies en projecten tot facilitaire diensten. ,,Vrijwilligers vormen het grootste kapitaal van onze organisatie", zegt Jan Meeuwissen. ,,Zonder hen is er geen UVV en zijn er ook geen activiteiten voor de vijfhonderd mensen die ons wekelijks bezoeken. Daarom leggen wij de rode loper uit voor iedereen die iets voor de medemens kan en wil betekenen. Je kunt bij UVV nieuwe vaardigheden opdoen, je ontmoet leuke collega's en krijgt waardering van de mensen waarvoor je je inzet. Je hebt een zinvolle tijdsbesteding, kunt werken in een relaxte gezellige sfeer én het geeft veel voldoening. Daarnaast trakteert UVV haar vrijwilligers af en toe op uitjes en interessante lezingen."

,,Wij houden rekening met de wensen en capaciteiten van potentiële vrijwilligers en zoeken binnen onze organisatie naar een functie die daaraan voldoet. Er zijn vacatures die maar weinig tijd vragen én functies die meer omvatten. Zo zoeken wij een coördinator die nieuwe vrijwilligers gaat begeleiden en een vinger aan de pols houdt totdat iemand helemaal is ingewerkt."

Vrijwilligerscoördinator

Het grootste deel van de activiteiten is ondergebracht in projecten. Elk project heeft één à twee projectleiders en een team vrijwilligers. De nieuwe vrijwilligerscoördinator moet een schakel gaan vormen tussen bestuur en projectleiders. Hij of zij wordt gevraagd vergaderingen bij te wonen en iedereen van informatie te voorzien. De coördinator heeft een signaalfunctie; werft nieuwe vrijwilligers en verzorgt intake-gesprekken. ,,We zoeken iemand met de nodige levenservaring die zich kan inleven in situaties van vrijwilligers en van de deelnemers aan activiteiten. We schatten dat hier zo'n twaalf uur per week mee is gemoeid. Dat is best veel. We kunnen ons voorstellen dat deze functie eventueel in deeltijd wordt vervuld."

UVV heeft ook vacatures op andere terreinen. ,,Voor het project Vriendschappelijk Contact zijn we op zoek naar een vrijwilliger die dit project nieuw leven kan inblazen. We hebben een aanvraag van een 85-jarige meneer in een rolstoel die af en toe naar buiten wil voor wat frisse lucht, maar hij is afhankelijk van iemand die zijn rolstoel wil duwen. Het is de taak van de nieuwe vrijwilliger om een geschikte vrijwilliger te vinden die dit wil doen. Misschien dat hij of zij dan tevens een hondenbaasje kan vinden die het leuk vindt als er iemand meewandelt bij het uitlaten van de hond."

Informatie is op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur verkrijgbaar bij UVV, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk, tel. 033-2460115, info@uvv-nijkerk.nl, www.uvv-nijkerk.nl.

advertentie