Moment van onachtzaamheid breekt NSC op

15 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – NSC leed zaterdag op eigen veld het eerste verlies van deze competitie. Tegen DFS uit Opheusden waren de Nijkerkers eigenlijk beter, maar één moment van verslapping van de concentratie leverde een tegengoal op.

Elvin Hardeveld 0-1

door Rob Schoon

Het was de eerste ploeg uit de hoogste regionen die NSC zaterdag trof. DFS stond immers derde op slechts drie punten achterstand van de tot dan toe ongenaakbare Nijkerkers. Die roem was ook in Opheusden doorgedrongen, constateerde NSC-trainer Wim Kroes.

“DFS kwam hier naar toe om in ieder geval niet te verliezen. Ze zakten ver terug en speelden heel compact om ons het voetballen onmogelijk te maken. Dat deden ze echter wel goed, want we hadden toch moeite om bij hun doel te komen.”

Het leverde een eerste helft op waar beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht hielden. Meer balbezit voor de Nijkerkers, maar de gevaarlijke momenten voor de doelen waren verdeeld over beide zijden. De rust werd dan ook zonder doelpunten gehaald.

Na de pauze speelde NSC energieker, maar bleef het moeite houden met het spel van de tegenstander. “Toch hadden we in die fase op voorsprong moeten komen,” stelt Kroes. “Ik heb wel wat kansen gezien, waar Douwe van Dijk er zeker twee van had kunnen maken.” Dat deed hij niet, zodat het duel afstevende op 0-0.

Tot de tachtigste minuut, waar veel mis ging bij NSC. “De bal ging al dan niet uit, maar enkele spelers van ons bleven staan. Vervolgens komt er een voorwaartse pass, waarbij Koen Verhoeff wil ingrijpen. De spits zette zijn teen er echter net eerder tegenaan en dan sta je ineens met 0-1 achter.”

De NSC-ers gingen hierna met man en macht in de aanval om tenminste nog een punt te redden en ze waren er dichtbij. “Ik denk dat we kansen genoeg hebben gehad deze wedstrijd, maar dat we net niet scherp genoeg waren. En de doelman van DFS greep ook enkele keren uitstekend in. Tja, dan kan een minuutje van slordigheid je toch lelijk opbreken.”

Zo bleef het in Nijkerk 0-1 voor DFS, wat de eerste nederlaag voor NSC betekende deze competitie. “Zonde, want we hadden hier echt niet hoeven te verliezen. Over het gehele duel hadden we minimaal een punt moeten pakken,” aldus de teleurgestelde trainer. “We zullen ons beter moeten wapenen tegen tegenstanders die ver terug zakken en gokken op de counter. Je kunt er van alles van denken, maar we zullen dit type spel vaker tegenkomen. Misschien moeten we het zien als compliment dat ploegen tegen ons hun spel aanpassen.”

Zaterdag volgt in Nijkerk het bekerduel tegen streekgenoot SDC Putten. “Ook dit duel gaan we voor de winst. Ploegen uit de top van de eerste klasse en de staart van de Hoofdklasse ontlopen elkaar qua niveau niet veel. Hopelijk wordt het een mooi duel met veel publiek; aan ons zal het niet liggen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie