Nieuws

Korfbalvereniging Telstar ziet Abraham

Koninklijke onderscheidingen voor Wout en Toos Veldhuizen

HOEVELAKEN - Korfbalvereniging Telstar bestond vorige week vijftig jaar: op 12 oktober 1963 werd de club opgericht. Afgelopen zaterdag werd dit jubileum op grootse wijze gevierd. Net als de tennisclub TV Weldam en de voetbalclub SC Hoevelaken begon korfbalvereniging Telstar vijftig jaar geleden in Hoevelaken en heeft het sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Door Gerrit Steen

Zowel het korfbalspel veranderde als de locatie waar Telstar is gevestigd. Zo is bijvoorbeeld het aantal vakken teruggebracht tot twee, speelt Telstar 1 in de zaal met een schotklok en huist de korfbalvereniging sinds vorig jaar op een nieuwe accommodatie aan de Middelaarseweg.

Tegelijkertijd is er veel hetzelfde gebleven: de sfeer die de club uitademt, de spelers, de vrijwilligers en een aantal sponsoren. Het aantal leden schommelt al jaren rond de 200, al is er een lichte groei te bespeuren. Telstar wordt door veel buitenstaanders getypeerd als een hechte en gezellige familie. Naast de ambities op het sportieve vlak worden er ook gezellige activiteiten georganiseerd. Op sportief gebied doet Telstar het lang niet slecht, in het afgelopen decennium promoveerde de vereniging verschillende keren en komt het dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis uit in de overgangsklasse.

Schutterswedstrijd

Telstar vierde het vijftigjarige bestaan op grootse wijze met haar (oud-)leden, vrijwilligers en sponsoren. Een gevarieerd programma had voor alle leden iets te bieden. Zo was er een achtkamp in Sporthal de Slag voor de senioren, een zwemfeest voor de jeugd en een schutterswedstrijd van enkele vroegere junioren tegen de huidige junioren. ’s Avonds was er in de kantine van Telstar aan de Middelaarseweg een reünie voor oud-leden, een receptie voor sponsors en een gala voor alle leden.

Jubileumeditie

Naast de festiviteiten van aanstaande zaterdag, bracht de redactie van De Stam, het clubblad van Telstar, een editie uit ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum. Deze speciale editie bevat veel historische foto’s, sfeerverhalen en interviews en is verspreid onder leden en sponsoren. Veel belangstelling trok ook de expositie van foto's, krantenknipsels en videobeelden van vroeger tijden die in de kleedkamers van Telstar waren tentoongesteld. De aanwezige coryfeeën konden zichzelf nog eens in actie zien of zich op een oude vergeelde foto bewonderen. Het was 'the place to be' om oude herinneringen op te halen en om oude jeugdliefdes nog eens te aanschouwen.

Koninklijk onderscheiden

Volkomen onverwacht maar ook zeer verdiend hebben de voorzitter van K.V. Telstar, Wout Veldhuizen en zijn echtgenote Toos tijdens de Achtkamp in sporthal De Slag een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Gerard Renkema van Nijkerk. Ze zijn beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wout Veldhuizen is sinds 1968 in verschillende functies als vrijwilliger actief voor Telstar, de laatste 10 jaar is hij voorzitter van deze vereniging. Onder zijn leiding is onder andere het geheel nieuwe, fraaie sportcomplex aan de Middelaarseweg tot stand gekomen. Toos Veldhuizen-Straakenbroek is sinds 1983 onafgebroken op vrijwillige basis actief voor korfbalvereniging Telstar. Binnen deze vereniging heeft zij verschillende functies vervuld, met name binnen de Recreatie Commissie en de Technische Commissie.

Enthousiasme

Vanzelfsprekend draait de vereniging om korfbal, maar dat er meer is zal iedereen wel duidelijk zijn. Met groot enthousiasme worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd, buiten de wekelijkse training en wedstrijden om. Plezier in korfbal, met veel gezellige activiteiten ernaast, vormen een prima basis voor nog vele gezonde jaren. Wout Velthuizen: “Korfbal is bij uitstek een familiesport. Je kunt het lekker met z’n allen doen, ieder op zijn of haar niveau. We mogen als vereniging trots zijn op waar we nu staan, een gezonde vereniging met goede vooruitzichten, op naar het volgende jubileum!”

<fo>Wout en Toos Velhuizen werden door burgemeester Renkema koninklijk onderscheiden.

Foto: Harry Koelewijn

<fo>De zes trainers van de laatste tien jaar bij elkaar, samen met Wout en Toos Veldhuizen.

Foto: Gerrit Steen

<fo>Clinic tijdens de opening van het nieuwe clubhuis in 2012.

Foto: Gerrit Steen

advertentie