Bezoek het iPad-Café

Nieuws

Vaste plek voor tablet gebruikers

NIJKERK – Naast het Film Café en het Literair Café heeft de Bibliotheek Nijkerk vanaf dinsdag 22 oktober aanstaande een iPad-Café. In het iPad-Café kan iedere eigenaar van een tablet terecht voor vragen en een gezellig onderonsje.

Door Maureen van Goethem

Het iPad-Café is nieuw en betreft een samenwerking van Cursuslokaal Nijkerk en de Bibliotheek Nijkerk. Vanaf 22 oktober op elke dinsdag van 14.00 uur tot 15.00 uur bestaat de mogelijkheid om binnen te lopen om de beste apps, tips, trucs en ervaringen met anderen te delen. Bijna de helft van alle Nederlanders heeft ondertussen een tablet en ook steeds meer ouderen maken er gebruik van. Per maand verschijnen er zo’n 8.000 nieuwe apps. Iedereen met interesse en vragen rondom de iPad of ander merk tablet is van harte welkom.

Roel Zuidhof, directeur van de bibliotheek in Nijkerk en Tonnis de Jonge van Cursuslokaal Nijkerk zijn van mening dat dit initiatief extra aandacht verdient in Nijkerk. Zeker in het kader van de "Week van de Mediawijsheid" die gaat plaatsvinden van vrijdag 22 t/m vrijdag 29 november aanstaande.

,,Binnen de mogelijkheden en de beschikbare tijd wordt zoveel mogelijk ingegaan op vragen, zodat deze zo goed mogelijk beantwoord kan worden,’’ vertelt Tonnis.

Ook is het contact onderling van de bezoekers van het iPad Café een belangrijk aspect. Op deze wijze kunnen bezoekers van het iPad Café tips en adviezen met elkaar uitwisselen. ,,Het iPad-Café is voor iedereen geschikt. En net als in een echt café kan iedereen gewoon even binnenlopen, is er wat te drinken, men dient zelf een tablet mee te nemen. De toegang is gratis.’’

Week van de Mediawijsheid

In iedere bibliotheek in Nederland vind van 22 tot en met 29 november de Week van de Mediawijsheid plaats, zo ook in Nijkerk. Roel: ,,Wij geven die week extra aandacht aan alles wat met nieuwe media te maken heeft, met name voor volwassenen. Daarnaast zal in samenwerking met Cursuslokaal Nijkerk een aantal workshops worden georganiseerd over (creatieve) toepassingen van de iPad.’’

,,Eén van de workshops is de Keuze-stress Workshop, die wordt gegeven met als doel, de voor- en nadelen van verschillende tablets op een rijtje te zetten,’’ vertelt Tonnis. ,,wij hebben geen verkooppunt, maar puur een informatiepunt. Ook is het de bedoeling een workshop Schilderen op de iPad te geven.’’

,,Voor deze laatste workshop hebben wij een tekenaar uitgenodigd. Hij heeft ook het kinderboek van 600 jaar Nijkerk van mooie plaatjes voorzien: René Speelman. Dit heeft hij namelijk zelf ook op de iPad gedaan,’’ vult Roel aan.

Op de website van de bibliotheek, www.bibliotheeknijkerk.nl, zal begin november een uitgebreider programma voor de Week van de Mediawijsheid staan. Voor deze workshops is het raadzaam in te schrijven.

advertentie