Beursvloer Hoevelaken zorgt voor 68 matches

Nieuws

HOEVELAKEN - De tweede editie van de Maatschappelijke Beursvloer in Hoevelaken zaterdag leverde 68 matches op tussen maatschappelijke instellingen en verenigingen en lokale ondernemingen en bewees daarmee dat het evenement kans maakt een blijvende gebeurtenis te kunnen worden. Wethouder De Graaf noemde de Maatschappelijke Beursvloer nu al 'een traditie'.

In zijn openingswoord prees wethouder De Graaf het initiatief van de Lions Club Hoevelaken en stelde vast dat Hoevelaken voorop loopt in de ontwikkeling naar een participatiemaatschappij. Tevens roemde hij de aanwezigheid van Nijkerkse bedrijven en instellingen. Om klokslag 16.15 uur sloeg Bert de Graaf de gong en opende de vloer voor de handel in maatschappelijke behoeften tussen instellingen en verenigingen enerzijds en ondernemingen anderzijds.

In de grote zaal van 'De Haen' ontspon zich onmiddellijk een levendig geroezemoes waarbij de instellingen hun weg zochten naar de aanbiedingen van de aanwezige ondernemingen. Al snel resulteerde dit in de eerste matches die door notaris Henk-Jan de Boer officieel konden worden geregistreerd op de matchformulieren.

Uitwisselingen

Vele prachtige deals trokken aan de notaris voorbij. Daaronder enkele zeer bijzondere uitwisselingen, zoals Eetcafé 'De Foep' die een jaar lang de opbrengst van het tafelwater ter beschikking stelt aan de Hoevelakense afdeling van Stichting De Zonnebloem. Of Transportbedrijf Van Hooft Transport die voor de SOKPO de ingezamelde goederen gaat vervoeren.

Kringloop Hoevelaken stelt speelgoed ter beschikking aan Speelotheek Pinoccio. Als ruil daarvoor mag Kringloop Hoevelaken reclame maken op de website en in de nieuwsbrief van Pinoccio. En Van Putten Bouw en Onderhoud levert het hout en de stellage voor een podium tijdens de viering van het 5-jarig bestaan van Smartlappenkoor 'Uit het leven gegrepen'. Een compleet overzicht van alle matches verschijnt binnenkort op de website www.beursvloerhoevelaken.nl.

Om iets over vijf uur werd de handel beëindigd door voorzitter Ger Schoor van de Beursvloercommissie van de organiserende Lions Club Hoevelaken. De teller stond toen op 68 overeenkomsten.

Het enthousiasme bij de deelnemers was groot getuige de reacties van de vele deelnemers. Monique van Ark van BMA Vastgoedadviezen en Bouwmanagement was zeer enthousiast: ,,Het mooie hiervan vind ik dat je iets te bieden hebt waar de vragende partij werkelijk iets aan heeft; je sponsort met je 'know-how'. Het goede gevoel dat je hieraan over houdt, maakt dat je van deze middag gewoon geniet."

Groter vervolg

Voorzitter Ger Schoor: ,,Dit jaar hadden we veel nieuwe aanbieders. Toch merken we de invloed van de recessie doordat er minder biedingen zijn gedaan dan vorig jaar, maar al met al zijn we zeer tevreden. Deze tweede beursvloer heeft weer geleid tot versterking van de Hoevelakense gemeenschap. We denken zeker aan een voortzetting van de beursvloer, maar dan in groter verband met ook meer Nijkerkse bedrijven, en bijvoorbeeld in samenwerking met Lions Club Nijkerk. Ook de Stichting Sigma heeft belangstelling getoond om de Maatschappelijke Beursvloer mee te gaan organiseren."

advertentie