Een ochtend vol wandelplezier

4 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Regelmatig bewegen heeft een positieve uitwerking op de gezondheid en is ook leuk om te doen. Alzheimer Nederland afdeling NW-Veluwe organiseert in samenwerking met Sigma Nijkerk, UVV, PCOB en ondersteund door de gemeente Nijkerk, twee keer per maand een wandelactiviteit voor mensen met geheugen problemen of beginnende dementie en hun partners of andere mantelzorgers. De eerstvolgende wandeling is op 17 oktober.

Onder begeleiding gaan de deelnemers wandelen en van de natuur genieten. Vrijwilligers begeleiden de mensen met dementie, zodat zij op een ontspannen en gezonde manier kunnen bewegen in de mooie omgeving. De mantelzorgers kunnen in hun eigen tempo meedoen. Zij zijn even geen verzorgers, maar wandelen samen en kunnen elkaar leren kennen en ervaringen delen. Bij slecht weer wordt er binnen een activiteit georganiseerd, zodat men zich niet hoeft te vervelen. Voor en na de wandeling wordt er samen koffie of thee gedronken.

Er wordt gewandeld op de eerste en derde donderdagmorgen van de maand. Men start om 10.00 uur bij Stal Lozeman, Donkeresteeg 20 te Putten op de grens met Nijkerk.

Deelname is gratis en de consumpties zijn 1 euro.

Opgave is niet noodzakelijk.

Voor meer informatie: Sigma, telefoon: 033-2474830 of e-mail: info@sigma-nijkerk.nl

Donderdag 7 november is de officiële opening van dit project, waarbij u ook van harte welkom bent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie