Andere kunstvormen tijdens Kunstroute Hoevelaken

12 september 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De zesde editie van Kunstroute Hoevelaken wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 en zondag 29 september. Tussen de veertig en vijftig deelnemers openen van 12.00 tot 17.00 uur gastvrij hun atelier, tuin of huiskamer om kunstliefhebbers vrijblijvend te ontvangen. Dat Hoevelaken een echt kunstdorp is, valt af te meten aan de continuïteit van dit evenement.

door Anneke Martini

,,Afwijkend van voorgaande jaren staat de kunstroute bij wijze van experiment voor het eerst ook open voor niet-beeldende kunstvormen zoals muziek, dicht- en toneelkunst. In dat kader mogen wij de eerste stadsdichter van Nijkerk verwelkomen", zegt de voorzitter van Kunstroute Hoevelaken, André Spruitenburg. De overzichtstentoonstelling, waar van elke deelnemer een kunstwerk wordt getoond, wordt gehouden in de showroom van de firma Isabella op de Zuiderinslag 16 te Hoevelaken. Geopend op dezelfde tijden als de kunstroute.

Inmiddels hebben veel inwoners en belangstellenden het fraaie, verzorgde routeboekje in hun bezit. Onder meer zijn deze te verkrijgen bij boekhandel 't Laakmannetje, Hotel-Restaurant De Klepperman en Grand Café De Haen. Naast een toelichting op het werk van de exposanten, is er een overzichtelijke plattegrond met bijbehorende nummers uit het programmaboekje. Ook te downloaden op www.kunstroutehoevelaken.nl.

De voorzitter: ,,Opvallend is dat een relatief klein dorp als Hoevelaken elk jaar weer zoveel kunstenaars weet te bewegen hun deuren open te zetten. En ook over het niveau van de deelnemende kunstenaars hoeven wij niet bescheiden te doen." Deze populaire kunstmanifestatie trekt al vanaf het prille begin veel bezoekers, laagdrempelig en leuk om de kunstenaars zelf te ontmoeten. Een aantal exposanten heeft een collega uitgenodigd om bij hem of haar werk te laten zien, waardoor er leuke combinaties te bezoeken zijn.

Naast beeldende kunst zoals schilderijen in verschillende technieken, sculpturen, keramische objecten en foto's zijn dit jaar ook andere kunstvormen te bewonderen. Toneelgroep 'Het Gebeuren' geeft korte optredens in Hoeve Sparrendam, aan de Veenwal 6. Daar wordt de komische eenakter 'Grote Grutjes' opgevoerd op zondag 29 september om 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

,,In de bibliotheek stelt stadsdichter Anita Mensink haar werk tentoon, draagt het voor en licht het toe. Het organisatieteam van de Kunstroute verwacht hiermee nog meer bezoekers te kunnen interesseren", aldus André Spruitenburg.

Carolien Kraamer toont solo-expositie in bibliotheek Nijkerk

NIJKERK - Carolien Kraamer heeft al meerdere exposities op haar naam staan, maar nu gaat zij solo bij de bibliotheek van Nijkerk, aan de Frieswijkstraat 99. De opening vindt plaats op 4 oktober om 20.30 uur door haar vader Chris Kraamer. Haar schilderijen zijn zo bijzonder, omdat zij direct en spontaan door haar op het doek gezet worden, in haar onmiskenbare eigen stijl.

Geboren in Oostzaan op 19 februari 1972 was zij op jonge leeftijd al vaak aan het tekenen en schilderen. Momenteel werkt zij met veel plezier in de Postkamer in de bediening en op het atelier. Het personeel, waaronder Carolien, bestaat uit een enthousiaste groep mensen met een verstandelijke beperking. In haar vrije tijd doet zij aan sport, danst en krijgt extra schilder- en tekenlessen in het atelier van Janny van Steeg. Vol enthousiasme maakt Carolien de meest bijzondere en kleurige kunstwerken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie