Leerlingen Accent trainen op Papendal

Nieuws

NIJKERK - Twee dagen trainden de jongeren uit de bovenbouw van Accent op sportcentrum Papendal te Arnhem. Papendal is hét centrum voor topsport en onderwijs. Sportdocent van Accent Nijkerk, Johannes Toebes, organiseerde dit om jongeren de mogelijkheid te geven zich op een hoger sportief niveau te ontwikkelen.

Sport en bewegen zijn belangrijke uitgangspunten binnen Accent Nijkerk. Door het jaar heen zijn er sportactiviteiten die de jongeren sportieve uitdaging geven. Naast de Papendaltraining zijn er winter- en zomersportdagen. Hiermee hoopt de school jongeren het besef bij te brengen dat een gezond lichaam belangrijk is voor leven, werk en ontwikkeling. Dit past ook goed bij het concept van de gezonde kantine die de school heeft (www.gezondekantine.nl). In deze horecagelegenheid van de school maken jongeren vanuit de horecaopleiding gezonde producten.

In Papendal maakten de jongeren onder andere kennis met Nicky Hofs, een voormalig betaald voetballer die speelde bij Vitesse, Feyenoord en Willem II. Ook speelde Nicky één interland voor het Nederlands voetbal. De school kreeg naast goede bewegingsadviezen een handtekening van Hofs.

De jongeren woonden ook een bij training van CP voetbal (mensen met een lichamelijke beperking door een hersenbeschadiging) en een training van wielrennen voor mensen met een beperking (wielrennen in een rolstoel). Naast de sportlessen van Ciosstudenten, ontmoetten de jongeren van Accent Nijkerk ook nog eens de spelers van het eerste elftal van Vitesse.

advertentie