Brons voor Bente en Brynn Wagenveld

Nieuws

NIJKERK/AMSTERDAM - Voor de D-junioren vondag zondag 8 september de mooiste wedstrijd van het atletiek baanseizoen plaats, namelijk de D-spelen. Het heet officieel de Nationale D-spelen, maar deelnemende junioren noemen het al jarenlang simpelweg 'het NK'.

De wedstrijd vindt traditioneel plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam, de thuisbasis van de organiserende atletiekvereniging Phanos. Deelname staat alleen open voor D-junioren, waarbij gestreden wordt voor de eerste prijs.

Brynn Wagenveld stond aan de start van de 1000 meter hindernisloop: tweeënhalve baanronde mét steeple-balken waar de atleten negen keer overheen moeten. Brynn en de atlete van De Spartaan uit Lisse gaven elkaar geen duimbreed toe in de strijd om plek twee en drie. Na de laatste balk werd de sprint ingezet, en eindigde ze derde op slechts vijfhonderste van de nummer twee. Haar tijd van 3.37.82 is meteen ook weer een verbetering van haar persoonlijk record met zeven seconden en hiermee wordt ze opgenomen in de ranglijsten van de Atletiekunie.

Zus Bente ging van start in de serie met de tijdsnelsten op de 1000 meter. Een moeilijke start waarbij ze ingesloten raakte, geduwd werd, bijna viel en buitenom door de eerste bocht veel atletes moest inhalen om de aansluiting bij de kop te vinden. Dit lukte, maar kostte wel heel veel kracht. De eerste volle ronde kon ze nog goed bijblijven bij de twee koplopers, in de eindsprint kon ze niet meer mee. Ook haar viel een bronzen plak ten deel.

advertentie