Christelijk Steekmannenkoor 'Noord-West Veluwe'

Nieuws

Concert 'Nijkerk 600 jaar Stad'

NIJKERK - Op zaterdag 5 oktober houdt het Christelijk Streekmannenkoor 'Noord-West Veluwe' een groots concert in de Kruiskerk in het kader van Nijkerk 600 jaar stad. Medewerking wordt verleend door gospelzangeres Sharon Kips, L'Orchestra Particolare en de bekende musici Jan Lenselink en Wim Margré.

Het concert belooft een groot succes te worden. Het Christelijk Streekmannenkoor 'Noord-West Veluwe' is al jaren een begrip in Nijkerk en omstreken. Het koor wordt dit concert versterkt door de aanwezigheid van een aantal musici. Ook het grote orkest L'Orchestra Particolare is van de partij. Dit jonge en veelzijdige orkest bestaat uit een twintigtal zeer gerenommeerde en ervaren musici.

Christelijk Streekmannenkoor

Het Christelijk Streekmannenkoor is in 1976 opgericht en bestaat ondertussen uit 130 enthousiaste leden. Het koor wordt vanaf 1995 gedirigeerd door Martin Mans. Het repertoire van het concert is zeer divers. Variërend van het geestelijke lied tot klassiek en populair, van negro spirituals tot vaderlandse en van Nederlandse tot anderstalige liederen. Het concertpubliek is erg enthousiast en het koor trekt keer op keer volle zalen in Nijkerk en omstreken. Een vast onderdeel van de koorconcerten is het optreden van het mannenensemble van het streekmannenkoor. Deze keer laten zij een drietal liederen horen.

Sharon Kips

Gospelzangeres Sharon Kips is vooral bekend geworden toen zij in 2007 het bekende RTL 4-programma X-factor won. Door deze overwinning kreeg zij een platencontract aangeboden. Een week later kwam haar debuutsingle 'Heartbreak away' binnen op de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten. Sharon Kips heeft in de loop van de jaren opgetreden tijdens diverse festivals. Tevens verzorgde ze een aantal gastoptreden voor de EO en trad ze op tijdens de EO-jongerendag.

Bekende musici

Het Streekmannenkoor wordt deze avond begeleidt door Jan Lenselink op vleugel en Wim Margé op orgel. Jan Lenselink studeerde aan het Zwols conservatorium. Naast zijn werk als freelance musicus, geeft hij les aan het centrum voor de kunsten CQ in Emmen. Door de jaren heen heeft hij concerten verzorgd met bekende musici als Marco Bakker, Ernst Daniël Smidt en Louis van Dijk. Ook in het buitenland is Jan Lenselink geen onbekende.

Wim Margé heeft ook gestudeerd aan het Zwols conservatorium. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde Kerk in Doornspijk en de Alle-dagkerk in Amsterdam. Ook is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe. Daarnaast is hij een aantal keer naar de VS en Canada afgereisd voor diverse tournees.

Kaartverkoop

Het concert begint zaterdag 5 oktober om 20.00 uur in de Kruiskerk, Venestraat 44 in Nijkerk. De toegangsprijs is 10 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij Boekhandel Den Hertog (Frieswijkstraat 6), Drogisterij Engel (Winkelcentrum Paasbos), J. de Groot (Van Rootselaarstraat 6 in Nijkerkerveen) en bij de leden van het Chr. Streekmannenkoor. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

advertentie