Onderhoud aan brug over Arkervaart

Nieuws

NIJKERK - De provincie Gelderland voert werkzaamheden uit van zaterdagochtend 14 september tot en met zondagavond 22 september aan de brug over de Arkervaart Ambachtsstraat in Nijkerk.

In deze periode is Ambachtstraat tussen de Watergoorweg en de Nijverheidsstraat afgesloten voor alle verkeer en gelden beperkingen voor passage van de beweegbare brug voor scheepvaart.Het gaat om reparaties aan en conservering van de betonnen aanbruggen, de beweegbare stalen brug, de leuningen en de (asfalt)verhardingen.

Afsluiting

Van zaterdagochtend 14 september tot en met zondagavond 22 september wordt de Ambachtstraat tussen de Watergoorweg en de Nijverheidsstraat afgesloten voor alle verkeer.

Omleidingen

Het verkeer op de A28 komend vanaf Zwolle en Zeewolde en op de N798 Berencamperweg naar Nijkerk-West en de bedrijventerreinen Arkervaart-West en Watergoor wordt omgeleid via de A28 en afslag Amersfoort-Vathorst (8a) en de Arkemheenweg en vice versa.

Het verkeer op de A28 komend vanaf Amersfoort naar het bedrijventerrein Arkervaart-Oost en Nijkerk-Centrum wordt omgeleid via de A28 en afslag Nijkerk (9), de Berencamperweg en de Ambachtsstraat en vice versa. Deze omleiding geldt ook voor het verkeer op de N301 vanaf Barneveld naar de A28, Zwolle, Zeewolde en Putten en vice versa..

Landbouwverkeer tussen Barneveld en Flevoland en/of Putten wordt omgeleid via Watergoorweg-Havenstraat-Vleenenck-Vrijheidslaan-Vetkamp-Berencamperweg en vice versa.

Van 23 september tot en met 30 september worden nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Hiervoor wordt de brug voor het gemotoriseerde verkeer niet afgesloten maar geldt mogelijk wel een snelheidsbeperking.

Fietsers worden in de gehele periode van 14 tot en met 30 september lokaal ongeleid via de Westkadedijk, Oostkadedijk, Ardeschstraat en de Nijverheidsstraat.

Alle omleidingen worden met borden aangegeven.

Voor scheepvaart op de Arkervaart geldt dat de brug in deze periode niet gepasseerd kan worden door pleziervaart; hierover wordt de pleziervaart geïnformeerd bij de sluis (Zeedijk).

advertentie