Kookwedstrijd met lokale producten

Nieuws

AMERSFOORT - Op 28 september wordt een kookwedstrijd gehouden op de Smaak van de Streekmarkt aan de Grote Koppel in Amersfoort. Zo'n veertig deelnemers koken op houten keukens in de buitenlucht met biologische, seizoensgebonden streekproducten. Duurzaamheid staat voorop. Inmiddels zijn 25 aanmeldingen binnen, dus nog vijftien kandaten kunnen zich opgeven. Iedereen kan meedoen, kandidaten hoeven niet uit Amersfoort of directe omgeving te komen. Het draait wel om producten uit de streek.

De beste 'thuiskok' die de oer-Hollandse keuken met eerlijke producten op de kaart zet, wint de wedstrijd. De beste koks maken kans op één van de culinaire prijzen. Een dag meedraaien in de keuken van 't Bergpaviljoen, ijs maken bij IJshoeve Ruitenbeek, kaas maken bij de Kopermolen en nog veel meer. Topkok Robert Boon leidt de kookwedstrijd. Boon laat de kandidaten gerechten proeven en toetst ze daarbij op hun warenkennis en smaak. Met producten uit de streek bereiden de kandidaten hun streekgerecht. De Chef-koks van restaurants Het Bergpaviljoen, Diner, In den Gloeiende Gerrit, Bistro 't Kannetje en De Mandemaaker beoordelen en begeleiden de kookkunsten van de amateurchefs en vormen gezamenlijk de jury.

Er zijn twee categorieën: solo en duo. Aanmelden kan tot en met zondag 15 september. Op www.streekchef.nl staat het volledige programma, meer informatie en kan iedereen zich aanmelden.

advertentie