Nog kansen Veensche Boys in de beker

28 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Het bekeravontuur voor Veensche Boys is nog niet voorbij. Door winst dinsdagavond op Zeewolde (een benauwde 2-1 zege), en doordat Unicum verloor van SV Lelystad (5-0), staan alle ploegen op drie punten. Zaterdag tegen Lelystad moet Veensche Boys het karwei gaan afmaken.

Veensche Boys had het geluk niet aan haar zijde in de wedstrijd tegen Zeewolde. Net als in de vorige bekerwedstrijd begon het duel stormachtig voor De Blauwe Helden. Tal van kansen dienden zich aan en er werd goed gecombineerd, maar het was het gemis aan scherpte voorin dat Veensche Boys helaas al niet vanaf het begin de zege veiligstelde.

In het eerste half uur had het al 4-0 kunnen staan. De enige kans die echt werd verzilverd, werd geproduceerd door Ferdi van de Pol. Het was in de vijfde minuut dat Jan Struijk de bal ontfrutselde van twee verdedigers van Zeewolde. Hij gaf de bal netjes aan Van de Pol die gemakkelijk kon inschieten. Diezelfde Van de Pol had met een kopbal enige minuten daarna het verschil groter kunnen maken, maar hij deponeerde de bal naast de goal. Dit overkwam ook Dustin Westerkamp, die na 35 minuten zelfs van het veld af moest met een schouder uit de kom, een kwaal waar hij eerder last van heeft gehad. Voordat zijn vervanger Bart van Tiggelen kon invallen, viel de goal aan de andere kant.

Zeewolde maakte gebruik van de verwarring in het veld en de tien man van Veensche Boys moesten vol ongeloof toekijken hoe Jouwstra een penalty benutte namens Zeewolde, nadat een speler in het zestienmetergebied was gevloerd (1-1).

Vanaf dat moment was Veensche Boys het even kwijt. Het trachtte wel de gelijke stand om te buigen, maar dit gebeurde zo geforceerd dat de ballen niet meer goed aankwamen. Inmiddels was Friso Doornhof, ook al iemand uit het tweede team, de gelederen komen versterken en was Robin van den Brom naar voren geschoven. Omdat de winnende goal maar uitbleef, steeg de frustratie onder de elf van trainer Van 't Westeinde. Op het moment dat niemand het meer verwachtte maakte Ferdi van de Pol alsnog de winnende treffer na een prachtige hoekschop van Robin van den Brom. Door dit resultaat zijn nog alle troeven open voor Veensche Boys.

Foto's: Kees van den Heuvel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie