Harmen Siezen terug op de buis

1 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Onlangs was oud-nieuwslezer Harmen Siezen weer even terug op de buis. Eigenlijk in de buis, want het jarenlange gezicht van het Journaal las het commentaar bij het live Tv-programma Zomer in Gelderland voor vanuit een lege TV. Siezen trad op in het onderdeel 'Kijk ons eens', waarin het Hoevelakense team een trein met tien wagons over De Brink liet rijden en net als de eerste trein op 9 december 2012 reed de trein door.

door Theo Zuurman

Harmen Siezen (1940) is al sinds 1971 inwoner van Hoevelaken en liet weten dit bij grote uitzondering te doen. ,,Ik ben nu elf jaar bij de NOS weg en heb sindsdien alleen de Nationale Nieuwsquiz bij de NCRV gepresenteerd. Voor het eigen dorp is dit leuk om te doen.'' Siezen roemt Hoevelaken als een prettig dorp, ,,we hebben wel overwogen naar Zeeland terug te gaan, waar ik geboren ben, maar onze vrienden en kennissen wonen hier. Oude bomen moet je niet verplaatsen, we houden het op een vakantiehuisje in Zeeland.''

Zelf vindt Harmen Siezen, die zo'n 17.000 Journaals presenteerde, het Station Hoevelaken een uitkomst. ,,We liggen al centraal aan de snelwegen en nu kun je zelfs met de trein naar Friesland of mijn geliefde Zeeland gaan. Het treinstation is geweldig.''

Het onderdeel 'Kijk ons eens' was één van de vier opdrachten waarmee duizend euro verdiend werd voor het goede doel: De Zonnebloem. Eén van de wagons beeldde ook De Zonnebloem uit, verder gaven de Kunstroute, toneelgroepen 4Kids en Het Gebeuren, drie jubilerende sportverenigingen, de Slipjacht, Historisch Hoeflake, de Oranjevereniging, de Dorpsdag, het Timmerdorp met Najaar in Hoevelaken en de Ondernemersvereniging acte de présence. Siezen besloot de presentatie met de woorden: ,,Wie wil er nu niet in Hoevelaken wonen? Goedenavond'', gevolgd door de bekende Journaalgong.

De uitzending is terug te zien op www.omroepgelderland.nl

Foto: Jarenlang was Harmen Siezen hèt gezicht van het Journaal. Onlangs was de Hoevelaker voor even terug op de buis bij Zomer in Gelderland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie