Officiële start McDonald's restaurant

17 juni 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In het bijzijn van wethouder Geert Horst is gisteren de start van de bouw van McDonald's restaurant Nijkerk gevierd. Het nieuwe restaurant, gelegen langs de A28, verwacht eind juli haar deuren te openen en zal ruim honderd nieuwe arbeidsplaatsen in de directe omgeving bieden.

McDonald's Franchisenemer Anke Gerrits: ,,Ik ben trots dat McDonald's een rol kan spelen in de lokale maatschappij door werkgelegenheid te creëren. Wij kijken ernaar uit om met dit nieuwe restaurant met McDrive gasten te laten genieten van een comfortabele eetgelegenheid en om een bijdrage te leveren aan werkgelegenheid. De komst van McDonald's in Nijkerk biedt inwoners van de gemeente Nijkerk ruim honderd nieuwe arbeidsplaatsen. Wij zijn dan ook per direct op zoek naar enthousiaste nieuwe medewerkers die zich willen ontwikkelen."

Geert Horst, wethouder van de gemeente Nijkerk, is enthousiast over de komst van het nieuwe restaurant: ,,Wij zijn trots op de komst van McDonald's naar Nijkerk. McDonald's heeft met eerdere restaurants in de regio bewezen een goede werkgever te zijn. We zijn er dan ook van overtuigd dat McDonald's hier een positieve bijdrage levert aan de werkgelegenheid."

Bas Klaassen, Director Development, Real Estate and Construction McDonald's Nederland: ,,Wij zijn verheugd over het maatwerk dat wij samen met de gemeente Nijkerk hebben afgeleverd. Daarnaast kijken wij er naar uit om ook in dit restaurant onze innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid te implementeren". De meest recente duurzaamheidsoplossingen worden in het restaurant toegepast, waaronder zuinige installaties met warmteterugwinning en warmtepompen, maar ook LED-verlichting in en rondom het gehele restaurant en twee watervrije urinoirs, elk goed voor 115.000 liter waterbesparing per jaar. Het restafval bij McDonald's wordt daarnaast voor 100% gerecycled en onder andere omgezet in stroom."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie