Sportieve samenwerking tussen Hoevelakense sportclubs

10 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het jaar 1963 was voor de Hoevelakense buitensport een belangrijk jaar. In april van dat jaar werd tennisclub Weldam opgericht, op 15 mei gevolgd door sc Hoevelaken, een omnivereniging met als hoofdsport voetbal, waar ook andere sportverenigingen zich bij konden aansluiten. In oktober 1963 zag korfbalvereniging Telstar het daglicht.

Dit jaar vieren alle genoemde verenigingen hun vijftigjarig bestaan. Jubileumcommissies hebben voor hun eigen verenigingen programma's samengesteld en activiteiten georganiseerd. Veel activiteiten zijn al achter de rug, een aantal staat nog op de rol.

Met de viering van de halve eeuwfeesten per vereniging blijft het echter niet. De jubileumcommissies van de tennis-, voetbal- en korfbalvereniging hebben elkaar ruim een jaar geleden gevonden en de koppen bijeen gestoken om te komen tot een gezamenlijke jubileumactiviteit voor geheel Hoevelaken. Al snel kwam het idee 'Beweeg en Beleef' uit de hoge hoed, een sportieve dorpsactiviteit, die op zaterdag 22 juni gaat plaatsvinden. Bewegen en een gezonde leefstijl staan deze dag centraal.

De Beweeg en Beleefdag start in het centrum van Hoevelaken. Vanaf 8.30 uur kan er worden deelgenomen aan een gezamenlijk ontbijt op De Brink. Om 9.00 uur zal sportverslaggever Jeroen Stomphorst, een oud-Hoevelaker die werkzaam is bij Studio Sport, samen met wethouder Bert de Graaf, de dag officieel openen. Aansluitend wordt er in de vorm van 'petje op, petje af' een grote quiz gehouden met uiteraard een Hoevelakens tintje. De warming-up wordt daarna verzorgd door Millennium Sports & Health Club. Vanaf 10.00 uur kan een ronde door het dorp worden gemaakt langs de voetbalvereniging, de korfbalvereniging en de tennisclub. Op Kleinhoven vinden op de kunstgrasvelden van sc Hoevelaken van 10.00 tot 12.00 uur diverse voetbalactiviteiten plaatsvinden.

Het zwaartepunt bij korfbalvereniging Telstar, waar ook al om 10.00 uur kan worden gestart met diverse sportactiviteiten, ligt tussen 12.00 en 14.00 uur. Daar kan er worden genoten van een heerlijke pannenkoek.

Bij tennisclub Weldam zijn er vanaf 14.00 uur tennisdemonstraties van tennisprofessional John van Lottum. Hij zal de Hoevelakense bevolking de nodige tennisvaardigheden bijbrengen.

Voor deze rondgang is een strippenkaart nodig, die via de scholen, verenigingen en middenstand is verspreid en die voor één euro bij de kraam van de drie gezamenlijke verenigingen kan worden geactiveerd. Bij iedere vereniging wordt de stempelkaart van een stempel voorzien, wanneer er aan de activiteiten is deelgenomen. Na de rondgang worden de deelnemers om 16.30 uur op De Brink terugverwacht en kunnen de strippenkaarten weer worden ingeleverd in ruil voor een leuke attentie. Uit de volle strippenkaarten wordt een aantal prijswinnaars getrokken, waarvoor mooie prijzen beschikbaar gesteld zijn, waaronder een tablet. Voorafgaande aan de prijsuitreiking vindt er een 'cooling down' plaats.

Naast de sportieve activiteiten op de genoemde sportparken zijn er op 22 juni de nodige activiteiten in het dorpscentrum. Van 10.00 tot 12.00 uur is er een workshop skeeleren, waarvoor Martin Mijnten zorg draagt en gedurende de dag zullen de sportscholen De Welness Health & Sportcenter en Millennium Sports & Health Club op het podium op De Brink diverse demonstraties/lessen geven. Verder zullen de drie genoemde sportverenigingen zichzelf presenteren in een marktkraam en is er een tiental kraampjes waar men kennis kan maken met sport, gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Daarnaast kan men fietsen voor Make-a-wish. Ook de euro's voor het activeren van de strippenkaart gaan naar dit goede doel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie