Selectie FC Nijkerk bekend

Nieuws

NIJKERK - De wedstrijd FC Nijkerk - FC Utrecht die op 4 juli aanstaande op De Ebbenhorst van Sparta Nijkerk wordt gespeeld is voor Nijkerk een unieke belevenis. Niet eerder werd er een team geformeerd van spelers van alle vier de Nijkerkse clubs en spelers uit de gemeente. De selectie die het in juli gaat opnemen tegen FC Utrecht is nu bekend.

FC Nijkerk is samengesteld uit in Nijkerk geboren en/of woonachtige voetballers onder andere van VV Sparta Nijkerk, NSC, SV Veensche Boys en SC Hoevelaken. Met de selectie van de spelers werd eveneens een ras-Nijkerker belast, technisch manager Harry Hamstra van VV Sparta Nijkerk. Hij was van 1997 tot 2006 ook negen seizoenen hoofdtrainer van SV Veensche Boys. ,,Het viel nog niet eens mee om aan de criteria te voldoen en ook nog een representatief team, onder andere door vakanties van enkele spelers, op de been te brengen. Maar het is wel gelukt, er staat een goede selectie", aldus Hamstra.

Dat tegen de huidige nummer vijf van de eredivisie wordt aangetreden had niemand voor mogelijk gehouden toen een klein half jaar geleden de gesprekken met FC Utrecht over deze wedstrijd plaatsvonden. Harry Hamstra: ,,In gesprek met onder andere technisch manager Henny Lee en elftalleider Ton de Kruyk van FC Utrecht is deze mogelijkheid wel even genoemd maar niemand hield er toen echt rekening mee dat FC Utrecht dit seizoen zo geweldig zou presteren. Dat is natuurlijk prachtig voor de wedstrijd. FC Utrecht heeft veel fans in de regio en ook in Nijkerk, dus die willen allemaal hun helden van 'FC Utreg' zien'."

In overleg met trainers en leden van technische zaken van de vier Nijkerkse clubs is de volgende selectie tot stand gekomen:

Keepers: Wessel Kroon (VV Sparta Nijkerk) en Joeri Epskamp (SV Veensche Boys). Spelers: Rick Knoop, Guido de Graaf, Frank Tervoert, Ivo te Velthuis en Harry Hamstra jr van VV Sparta Nijkerk; Jos Bouw, Bart van Tiggelen en Ferdi van de Pol van SV Veensche Boys; Karim Lamkadni, Abdel Cherkaoui en Klaas de Graaf van NSC; Pascal de Jong, Michel van de Bunt, Tom Buitink en Dennis de Haas van SC Hoevelaken; Marco Kints van SDV Barneveld; Jeffrey van den Brink van SDC Putten; Salim Amerzgiou van Spakenburg.

Ook de trainer is natuurlijk niet onbelangrijk. Voor deze speciale gelegenheid is een duo als trainer van FC Nijkerk aangesteld. Hierover volgt later meer. Als scheidsrechter werd al in een vroeg stadium Roelof Luinge benaderd. De populaire arbiter die met ingang van het nieuwe seizoen is gestopt op het hoogste amateurniveau, gaf aan deze wedstrijd graag te willen leiden en ook voor grensrechters te zullen zorgen. Voor de materialen en de medische voorziening zorgt Sparta Nijkerk. 

Kaarten voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar bij de vier voetbalverenigingen, Tankstation de Nuul en Boekhandel Roodbeen in Nijkerk.

advertentie