Open Tuinendag in gemeente Nijkerk

3 juni 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ook dit jaar is er in de gemeente Nijkerk weer een Open Tuinendag, nu op zaterdag 15 juni. Dit is een gezamenlijke organisatie van de vereniging van tuinliefhebbers Groei & Bloei, afdeling Nijkerk/Hoevelaken en Vrouwen van Nu uit Hoevelaken.

Via een mooie fietsroute komt men bij 10 totaal verschillende particuliere tuinen in de gemeente Nijkerk. De eigenaren verwelkomen iedereen die interesse heeft in tuinen en tuinieren. Er zijn grote en kleine tuinen, zowel in de bebouwde kom als in het buitengebied. Zo kan men een verborgen tuin in het historische centrum van Nijkerk bezoeken, een waar 'el dorado'. En een gezamenlijke tuin op de voormalige speelplaats van 'De Poppenschool', eveneens in Nijkerk. In Holkerveen kan men aangenaam pauzeren in 'De Mekertuinen', (voorheen van de fa. van Elteren) en in Hoevelaken vertoeven in enkele groene lustoorden.

Naast deze tuinen is ook De Bijenstal in de route opgenomen, deze ligt bij hotel-restaurant De Roode Schuur in Nijkerk. En iets verderop doet het volkstuinencomplex aan de Barneveldseweg haar poort weer open voor het publiek. Hier kan men adviezen krijgen over alles wat met moestuinieren te maken heeft.

Een button als entreebewijs met het boekje waarin de route en de tuinen beschreven staan is vanaf vrijdag 7 juni voor € 2,50 te koop bij boekhandel Roodbeen in Nijkerk en in de Hoevelakense Boekhandel. De organisatoren en medewerkers hopen weer op een grote belangstelling van alle echte tuinliefhebbers tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie