De kerkdeuren staan open

28 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In het kader van Nijkerk 600 jaar organiseert de Stichting Kerken in de Schijnwerper, met inzet van honderden vrijwilligers, dit jaar een kerkendag. Deze kerkendag zal op zaterdag 8 juni plaatsvinden. Twintig kerken in Nijkerk, Hoevelaken, Nijkerkerveen en Driedorp openen deze dag hun deuren. In elke kerk is iets bijzonders te beleven.

door Comm op!

De kerkendag start om 10.00 uur in de Grote Kerk van Nijkerk met een openingsbijeenkomst. Hieraan werken verschillende mensen mee zoals ds. Molenaar, burgemeester Renkema, pastor Roest en organist Blankesteijn. Daarnaast is er een projectkoor (gevormd uit vier kinderkoren) o.l.v. Petry Esveldt, een begeleidingsorkest en worden er zelfgemaakte gedichten van en door diverse schoolkinderen voorgedragen.

Verbinden

Het gekozen thema voor de kerkendag is Verbinden. In dit thema komen verschillende aspecten samen. Het christelijke geloof verbindt mensen met God, verbindt mensen in de kerk met elkaar, verbindt de kerken met elkaar en verbindt de burgers en inwoners van heel Nijkerk. Op 8 juni staat verbinding dan ook centraal.

Kerkenpad

Vanaf 10.30 uur staan alle kerkdeuren wijd open voor iedereen. Elke kerk heeft zijn eigen programma. Er is een fietsroute langs alle deelnemende kerken uitgezet. Deze route is opgenomen in de speciale brochure waarin de 20 kerkgebouwen zich presenteren. Deze brochure is vanaf 1 juni voor € 2,- te koop bij de VVV Nijkerk, de boekhandels en in alle deelnemende kerken. U kunt de kerken tot 16.30 uur bezoeken.

Voor de kinderen

Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten deze dag. Speciaal voor hen is er een leuke stickeractie bedacht. Zij kunnen bij elke kerk een mooie fotosticker krijgen van de kerk. De stickerkaarten zijn bij alle open kerken verkrijgbaar. Ook zijn er in de verschillende kerken leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Als de programma's in de kerken zijn afgelopen, start aan de voet van de toren van de Grote Kerk het Ichthusproject. Jongeren gaan hier samen het Ichthusteken maken.

De kerken

De volgende kerkgebouwen (in willekeurige volgorde) zetten hun deuren op zaterdag 8 juni 2013 open voor het publiek:  

Nijkerk

Grote Kerk, St. Catharinakerk, De Ark, Gereformeerde Gemeente, Kruiskerk, Goede Herderkerk, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, De Kandelaar, Vredeskerk, De Fontein, Maranathakerk, Opstandingskerk.                                                                                                          

Nijkerkerveen

Grote Kerk, Gereformeerde Kerk, Het Apostolisch Genootschap, Eben-Haëzerkerk. 

Hoevelaken

Hervormde Kerk, Protestantse Gemeente De Eshof, St. Paulusparochie

Driedorp

Hervormde Gemeente Driedorp

Dus pak 8 juni de fiets en neem eens een kijkje in een of meerdere kerken in onze gemeente! Aan het einde van de dag kunt u nog genieten van een maaltijd van brood en vis op het Plein. De dag wordt hier 's avonds afgesloten met een optreden van het gospelkoor Tin Speransa.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie