Boni onder vuur genomen

11 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Van den Tweel hekelde de Boni in scherpe bewoordingen. ,,De Boni wil groot blijven door anderen klein te houden.” Volgens Van den Tweel wil de Boni lever een centraal geleide economie, waarin ondernemerschap de nek wordt omgedraaid. ,,Er liggen kansen voor de Boni in Noord-Korea en Cuba.” Hij wees er ook op dat de Boni de supermarkt aan het Wheemplein flink heeft mogen uitbreiden en ook de nieuwe supermarkt in de wijk Corlaer heeft gekregen.

Bezwaar supermarkt gehekeld NIJKERK - Gerard van den Tweel, voorzitter van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging, hekelde in een Open Brief in deze krant vorige week, de opstelling van supermarktconcern Boni, dat bezwaar heeft gemaakt tegen het bestemmingsplan voor het Molenplein en is pas bereid dat bezwaar in te trekken als de gemeente toezegt dat andere supermarkten in de toekomst geen toestemming meer krijgen voor uitbreiding. De mailbox van deze krant stroomde vol met adhesiebetuigingen voor de brief van Van den Tweel.

door Henk Brinkman

Van den Tweel begrijpt de beweegredenen van de Boni wel, maar vindt dat de methode die het concern kiest om haar marktaandeel te beschermen, buiten proporties. En hij roept het gemeentebestuur op om daar niet in te trappen.

Quote

De woorden van Van den Tweel zijn inmiddels opgepikt door het zakenblad Quote. Het blad meldt op haar website abusievelijk dat op de plek van de nieuwbouw een AH-supermarkt van Van den Tweel zou komen en dat de Boni daar bezwaar tegen heeft. Maar Van den Tweel is geen partij, omdat in het gebied van de Oosterpoort hoogstwaarschijnlijk een supermarkt van Dirk van den Broek komt. Boni zou bezwaar maken omdat er geen bevolkingsgroei in deze omgeving plaats vindt.

Adhesie

,,Ik zou ook best als enige eetcafé op het Plein van Nijkerk willen opereren. In het land der blinden is één oog koning,” schreef Dolly van den Akker van Eetcafé Old Niekark. En zij was niet de enige die reageerde op de Open Brief van Van den Tweel. De mailbox van deze krant stroomde over. Ondernemers uit de Nijkerkse binnenstad, consumenten, makelaars in winkelvastgoed, directeuren van adviesbureaus, allemaal braken zij hun staf over de opstelling van de Boni. Op pagina 13 is een aantal brieven geplaatst, de overige brieven zijn vanaf vandaag te lezen op de website www.stadnijkerk.nl.

Wethouder René Windhouwer liet weten dat het college in september een besluit neemt over het plan voor het Molenplein.

Boni-directeur Van der Wal wilde geen commentaar geven.

Foto: Zo mooi moet het Molenplein worden, maar wanneer is nog de vraag.

advertentie
advertentie