Overbos wil, maar kan niet uitbreiden

Nieuws

HOEVELAKEN - Recreatiepark ’t Overbos aan de Scheidingsweg 9 in Hoevelaken zou graag met 1 hectare willen uitbreiden, maar het Geldersch Landschap wil hieraan niet meewerken. Het recreatiepark grenst aan grond dat eigendom is van het Geldersch Landschap.

door Jeanne Dijkstra

Eigenaar Nico Schreuder: ,,Voor uitbreiding kunnen wij alleen die kant op. Geldersch Landschap heeft aangegeven wel te willen meewerken, maar dan alleen onder een aantal strenge voorwaarden. Zo zou ik de benodigde hectare alleen dan kunnen krijgen mits ik er vier hectare voor teruggeef en dan nog grenzend aan hun grond. Die kosten kan ik natuurlijk nooit terugverdienen want ik moet er ook infrastructuur in aanbrengen. Zou het Geldersch Landschap nu 1 op 1 verlangen, dan is dat te doen. Maar op deze manier is het niet op te brengen. Maar ja, Het Geldersch Landschap krijgt natuurlijk zoveel subsidie van de Staat,dat zij het ook niet hoeven te overwegen. Het zou wel fijn zijn als er werd meegewerkt. Ook de Stad Nijkerk wil immers meer toerisme en dat wil ik ook. Ik heb wel met de gemeente gesproken over deze kwestie maar die zeggen er niets aan te kunnen doen. Afschuiven heet zo iets toch?''

Geldersch Landschap was wegens vakantie niet bereikbaar voor commentaar. ,,Volgende week is de verantwoordelijke man weer terug'', aldus een woordvoerster van Geldersch landschap.

Zoals afgelopen week al in deze krant te lezen stond, mag Overbos zich verheugen in een stijgende belangstelling. De waterplas op het terrein is ontstaan door de zandwinning die in het verleden heeft plaatsgevonden ten behoeve van de aanleg van de A28. Op dit moment zijn er in totaal 135 plaatsen beschikbaar. Het park is fraai gesitueerd rondom de grote plas, tevens de grootste attractie voor veel mensen die er komen..

advertentie