Zeskamp tijdens Zomerfeesten

Nieuws

De Zomerfeesten beginnen op zaterdag 7 augustus geheel in Hollandse sferen met de Dag van de natte Dweil. De rest van de week zijn er volop activiteiten met als hoogtepunt een drie avonden durende Zeskamp. De feesten worden beëindigd met knallend feest in Zuid Amerikaanse sferen, de Salsadag.

Zomerfeesten bijna geheel vernieuwd NIJKERK - Vorig jaar leek een eind te komen aan de lange traditie van de Stadsfeesten in de laatste week van de schoolvakanties. Dat zat enkele ondernemers niet lekker en in allerijl werden alternatieve zomerfeesten op touw gezet. Tot geluk van veel Nijkerkers en veel bezoekers van buitenaf lukte dat met heel veel improvisatievermogen van de organisatoren, Jannie Scheper (restaurant Den Volle Buick) en Dolly van den Akker (Old Niekark). Dit jaar hebben zij zich samen met Ria van Essen sterk gemaakt voor nieuwe Zomerfeesten.

door Henk Brinkman

Het Plein in het centrum van Nijkerk wordt zaterdag 7 augustus versierd met dweilen in allerlei soorten en maten. Dweilorkesten dweilen de hele middag door de binnenstad. Vrolijke Frans en Frisse Freddy zullen de terrassen onveilig maken met hilarische acts.‘s Avonds is er een Hollandse avond met zanger Henk van de Ven.

Zeskamp

Nieuw tijdens de Zomerfeesten is de zeskamp, het aloude en zeer Hollandse spel met touwtrekken, de zeephelling, de kelnerrace, tobbedansen, de stormbaan en een behendigheidscircuit. Deze altijd aantrekkelijke zeskamp wordt op drie achtereenvolgende avonden gehouden. Maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 augustus. Teams van Nijkerkse inwoners en ondernemers gaan met elkaar de strijd aan. Op woensdagavond is de spetterende finale. In de pauzes tussen de verschillende onderdelen is er muziek. Tijdens de Zeskamp zal Gert Renes optreden als spreekstalmeester.

Dinsdagmiddag 10 augustus wordt een puzzelfietstocht gehouden door de fraaie omgeving van Nijkerk. Start en finish op het Plein.

Op woensdagmiddag 11 augustus is er Bingo. In de open lucht. Als de regen met bakken uit de lucht komt, verhuist de bingo naar dansstudio Vliek in de Kloosterstraat. Dertien rondes worden er gespeeld en er zijn prachtige prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door gulle sponsors.

Braderie

Donderdag 12 augustus is de Nacht van Nijkerk. Met een braderie in het hele centrum van Nijkerk en winkels die tot ‘s avonds laat open blijven. Op het Plein worden demonstraties Zumba gehouden. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht, want op vrijdagavond is er een lampionnenoptocht met uiteraard muziek van Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps.

Zaterdag 14 augustus hangen er Zuid Amerikaanse sferen in het centrum van Nijkerk tijdens de Salsadag. De hele dag zang, muziek en dans, uiteraard vooral de Salsa en de Meringue. Dan kunnen de voeten van de vloer en kan iedereen losgaan op die laatste dag van de vakanties.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.centrumnijkerk.nl

advertentie