Electrisch rijden met Plug-in Cars

Nieuws

,,Wij richten ons op de ombouw van de Toyota Prius naar een plug-in hybride versie, de ombouw van conventionele auto’s naar elektrisch aangedreven auto’s en tot slot richten wij ons op nieuwe elektrische auto’s,” aldus Snaak.

NIJKERK - Plug-in Cars is een jong bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling en verkoop van elektrische auto’s. Sinds half april van dit jaar is de eerste ombouw van een Toyota Prius naar de Plug-in versie gerealiseerd. Tijd voor een kennismaking met Hans Snaak van Plug-in Cars. Het idee is ontstaan doordat het bedrijf van Hans Snaak, Ratio Beheer BV, een compleet assortiment producten voor voeding en verdeling van netspanning op de markt brengt via groothandels en distributeurs.

door Maureen van Goethem

,,De accu van de Toyota Prius wordt opgeladen door de eigen motor tijdens het rijden. Deze accu wordt maar zelden gebruikt, alleen bij het optrekken van de auto en daarna rijdt hij eigenlijk op brandstof. En daar vergissen sommige mensen zich wel eens in.”

De ombouw naar een volledig elektrische auto komt tot stand door middel van de toevoeging van een lithium accupakket, een acculader en bijbehorende elektronica. Door die extra accu kan de auto volledig elektrisch rijden met een snelheid van ruim 80 km/uur en een actie-radius van zo’n 80km. Daarna moet de accu circa acht uur middels een stekker opgeladen worden.

,,Het toegevoegde accupakket laadt de accu, van de Prius in dit geval, op. Zodoende blijft er volledige elektriciteit voorhanden en zal de auto in principe geen brandstof nodig hebben,” gaat Snaak verder. ,,Er is een knop in de auto gemonteerd waardoor de motor altijd uitgeschakeld kan worden. De basis van de auto blijft volledig intact; extra voordeel van deze hybride versie is dat u hiermee vrijgesteld van wegenbelasting bent.”

Ombouwen

Het ombouwen is een beproefde techniek in de Verenigde Staten uitgevoerd door de firma Plug-in Supply. Deze leverancier van de ombouwkits voor de Toyota Prius heeft ruime ervaring met de ombouw van een hybride Prius naar een plug-in hybride.

Ook is dit bedrijf dag in dag uit bezig om de prestaties van de ombouwkits te verbeteren. Plug-in Cars is sinds enige tijd exclusief agent voor Nederland van Plug-in Supply.

Plug-in Cars is een onderdeel van Ratio Beheer en een zusterbedrijf van Ratio Electric. Ratio Electric ontwikkelt en verkoopt elektrische verbindingssystemen voor industrie, scheepvaart en automobielindustrie.

u Plug-in Cars. Ambachtsstraat 12a, Nijkerk. Tel. 033-2452360. www.plug-incars.nl

advertentie