‘Familiebedrijf van het Jaar’

26 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Daaruit zal binnenkort een voordracht naar voren komen. Maar ook voor onze lezers is een rol weggelegd. Via de site van www.destadnijkerk.nl kan gestemd worden op het favoriete familiebedrijf.

Ook onze lezers kunnen hun stem uitbrengen NIJKERK - De verkiezing van het ‘Familiebedrijf van het Jaar’ nadert zijn ontknoping. Een vakjury buigt zich dezer dagen kritisch over de cv’s die de genomineerde bedrijven in onze regio aanleverden.

Het oordeel van de lezer wordt bij het aanwijzen van de uiteindelijk winnaar meegewogen.

Begin dit jaar riep de redactie van de Stad Nijkerk kandidaten op zich te melden voor de titel ‘Familiebedrijf van het Jaar’. Het gaat hier om een regionale voorronde (samen met het gebied Putten) van een landelijke verkiezing, die is georganiseerd door de NNP (de Nederlandse Nieuwsblad Pers; de brancheorganisatie van uitgevers van lokale nieuwsbladen).

De oproep leidde tot een stroom van enthousiaste reacties. De aangemelde bedrijven kregen een deelnameformulier opgestuurd waarin soms heel gedetailleerd naar het reilen en zeilen van de bedrijven werd geïnformeerd.

Een aantal weken geleden werden de retour gestuurde deelnameformulieren voor een eerste schifting voorgelegd aan een interne jury die na ampele overwegingen en rijp beraad een voordracht van vijf genomineerden maakte.

Genomineerden

De genomineerden zijn: Hoogebeen Interieur (Putten), Van de Brug Internationaal Tanktransport (Putten), Broekhuis Automotive (Nijkerk/Harderwijk), Van de Ridder Druk & Print (Nijkerk) en Kuyer Metaal (Nijkerk) Stuk voor stuk kandidaten waar we in deze verkiezing mee voor de dag kunnen komen, dachten wij.

Een driekoppige vakjury bepaalt de komende dagen –samen met de lezer- welk bedrijf zich ‘Familiebedrijf van het Jaar’ mag noemen. De winnaar zal de regio tevens vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing voor het Familiebedrijf van het Jaar.

In de krant van deze week worden de genomineerden paginagroot aan de lezer voorgesteld (zie elders in dit nummer).

De vakjury bestaat uit zwaargewichten in de wereld van regionale bedrijvigheid, zoals de Nijkerkse ondernemer Gerard van den Tweel (onder meer supermarkten, horecabedrijven, congrescentra), Ermeloër Gert Spijker (voormalig manager Rabobank Randmeren, nu onder meer management-adviseur) en Marnix Kreijns (directie-secretaris BDU Holding; uitgever van onder meer deze krant). Zij zullen -na grondige bestudering van de cv’s en zonodig andere bronnen- het bedrijf van hun keuze kenbaar maken.

Maar de lezer mag zijn oordeel óók geven. Op de site www.destadnijkerk.nl staat een rubriek ‘Familiebedrijf’. Door dit aan te klikken verschijnt het stembiljet, waarop het favoriete bedrijf gekozen kan worden.

advertentie
advertentie